Eşine doğum günü hediyesi ilkokula kütüphane yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Eşine doğum günü hediyesi ilkokula kütüphane yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 14:27

Eşine doğum günü hediyesi ilkokula kütüphane yaptırdı

Haberin Devamı

Emre ÇİLOĞLU/TOSYA(Kastamonu), (DHA)- KASTAMONU'nun Tosya İlçesinde Dr. Berk Köni, eşi Esra Köni adına doğum günü hediyesi olarak yaptırdığı ilkokul kütüphanesi ile Kaymakam Deniz Pişkin'in başlattığı 'Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın' kampanyasına destek oldu.
Ankara'da oturan Ortodonti Uzmanı Dr. Berk Köni, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin'in başlattığı kampanyayı basında görünce ilgisini çekti. Köni, Tosya İlkokulu'na eşi Esra Köni adına kütüphane yaptırarak kampanyaya destek olurken eşine de doğum günü hediyesi verdi. Esra Köni Kütüphanesi'nin açılışı Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ve Köni çiftinin katıldığı törenle açıldı. Kaymakam Pişkin, yaklaşık 2 ay önce başlattığı kampanyanın hızla devam ettiğini belirterek şöyle dedi:
"Ne tesadüftür ki bu kampanyaya da destek için doktor arkadaşımız eşine bir doğum günü hediyesi olarak bu okula bir kütüphane kazandırmak istedi ve bunu gerçekleştirdi. Doğum günü hediyesi olarak bu kütüphanenin öğrencilerin istifadesine sunulması çok takdire şayan bir davranış şekli. Bu kapsamda Doktor Berk Köni ve eşine Tosya adına, okulum adına teşekkür ediyorum."
Dr. Berk Köni de, birbirlerine sürekli sahip oldukları şeyleri alma yerine böyle özel günlerde sosyal projelere imza atarak daha kalıcı hediyeler almayı tercih ettiğini anlatırken, "Tosya’da bu kampanyayı öğrenince ilgimi çekti destek olmak istedim. Tosya İlkokulu idarecileri ile görüşerek eşimin adının konduğu kalıcı bir eser yaptırmış oldum. Eşime de doğum günü hediyem oldu" dedi. Esra Köni ise böyle bir hediye verdiği için eşine teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı yapıldı. Köni çifti ve Kayamak Pişkin, öğrencilerle kütüphanede bir süre kitap okudu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!