Esin Özgener, kabri başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Esin Özgener, kabri başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 11:31

Esin Özgener, kabri başında anıldı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu ve Altay Spor Kulübü eski Başkanı Mahmut Özgener’in babası Esin Özgener, ölümünün 10’uncu yılında mezarı başında anıldı. Babasının 71 yaşında yaşama gözlerini yumduğunu belirten Mahmut Özgener, "Böyle bir kişinin evladı olmak benim için çok büyük şans" derken, Altay'da futbol oynayan torunu Cem Özgener ise, "Her maç öncesi Altay armasına bakarak dedemin yaptıklarından güç alıyorum" diye konuştu.

Altay Spor Kulübü'nün eski başkanlarından ve Ege Tütün İhracatçıları Birliği eski başkanlarından Esin Özgener, Işıkkent Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen anma törenini İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu yönetti. Törene Türkiye Futbol Federasyonu Ege Bölge Müdürü Hamdi Kutval, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, eski yıldız futbolcu Mahmut Evren, Göztepe’nin efsane futbolcularından Özer Yurteri, Altay Spor Kulübü eski Başkanı Ahmet Taşpınar, Altay Spor Kulübü eski yöneticilerinden Mehmet Mütevellioğlu, ‘Esin Özgener Futbol Turnuvası’nın düzenleyicileri Faik Köksal ile Bülent Zarif’in yanı sıra, Esin Özgener’in kızı Zeynep Baykal, oğlu Mahmut Özgener, gelini Ayşe Özgener ile torunları Can ve Cem Özgener katıldı.

"TÜM MAKAMLARDAN DAHA ÜSTÜN"

Babası Esin Özgener’in her zaman kendisine yol açtığın kaydeden Mahmut Özgener, "Bana önderlik eden, önümü açan, inanılmaz imkanlar sunan babacığımı sizlerin huzurunda bir kez daha şükranla anıyorum. Yaptığım ziyaretlerde insanların babama göstermiş olduğu sevgi ve saygı benim için her türlü makamdan ve değerden üstün. Böyle bir kişinin evladı olmak benim için çok büyük şans. Geldiğiniz için hepinize de çok teşekkür ederim" dedi.

"ARMAYA BAKIP GÜÇ ALIYORUM"

Esin Özgener’in torunları Can ve Cem Özgener de dedelerini her zaman örnek aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. Maçlara çıkmadan önce Altay armasına bakarak güç aldığını söyleyen Cem Özgener, "Armama baktıkça dedemin bu kulüp için yaptıklarını düşünüyor ve güç alıyorum. Umarım dedemin ve babamın layığıyla yaptığı bu görevleri bizler de ileride aynı başarıyla devam ettiririz" diye konuştu.

DOĞDUĞU GÜN VEFAT ETTİ

Ege Tütün İhracatçıları Birliği kurucularından olan Esin Özgener’in doğduğu 12 Mart tarihinde, 71 yaşındayken hayata gözlerini yumduğunu belirten İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, yeri doldurulamaz biri olduğunu söyledi. Tören, edilen dualar ve lokma dağıtımıyla sona erdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!