Eşimle bir yıldır nikahsız yaşıyoruz

Güzin Abla
Haberin Devamı

C.T. /

Sevgili Güzin Abla, eşimle iki yıl kadar önce, birbirimizi severek, büyük bir aşkla evlendik. Fakat bu evliliği uzun sürdüremedik. Bunun nedeni hayat şartlarının ağırlığıydı. Sonunda birbirimizi severek, anlaşarak boşandık. Yine de birbirimizden asla kopamadık. Şu anda da bir yıldır nikahsız yaşıyoruz. Şimdi hamileyim. Bu benim ilk hamileliğim. Bebeği aldırırsam büyük ihtimalle kısır kalırmışım. Bu durumda çocuğu dünyaya getirmek zorundayım. Oysa eski eşimle bu konuyu konuştuğum zaman, benimle yeniden nikahlanmak niyetinde olmadığını söyledi. Çocuğun gayrimeşru doğmasının onun için bir sakıncası yokmuş. Bu durumda ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuya duyarsız kalmayacağınızı düşünerek sizden yardım istiyorum.

Sevgili Kızım, her şeyden önce, bu genç adam sorumluluk taşımayan birine benziyor. Anlaşamayıp, ayrılmış olmanız önemli değil. Ayrı kalamayıp, tekrar birleştiniz ama nikah yapmadınız. Tabii bu da hoş bir şey değil ama en önemlisi, şimdi bebeğiniz olacağına göre, bu adamın tekrar nikah yapmayı düşünmediğini söylemesi. Burada sorumsuzluğu ortaya çıkıyor. Bebeğin gayri meşru olmasına gelince... Siz evli olmasanız bile, eğer eşin bu çocuğu nüfusuna alırsa, yani kendi çocuğu olduğunu kabul edip, benimserse, yine soyadını taşıyacaktır.

Böylece evlilik dışı sayılmayacaktır. Ama tabii annesi, babası ayrı bir çocuk durumunda olacaktır. Ona bu üzüntüyü vermeye hakkınız yok. Nikahsız eşin, demek ki bu nikahsız durumundan çok memnun. Seninle yeniden evlenmeyi düşünmüyor. Ona böyle bir beraberliğe daha fazla katlanamayacağını söyleyebilirsin. Bebeği de doğurmak istediğini kesin bir şekilde anlatırsın. Sanırım, senin bu bebeği onunla yeniden nikahlanmak için bir koz olarak kullandığını düşünüyor. Ben bu adamla beraberliğin sana pek bir şey kazandıracağını sanmıyorum. Ama, eğer mutlaka istiyorsan, bu konuda ağırlığını koy. Yoksa hiç değilse bebeği nüfusuna kaydettirmeli.

Yazarın Tüm Yazıları