Eşime göre hobim yok

Ünlü sanayici Kemal Çolakoğlu, “Eşim beni hobim olmamakla suçluyor. Çünkü ona göre hobi kelebek yakalamak, balık tutmak demek.

Haberin Devamı

Oysa ben sivil toplum örgütlerinde görev yapmaktan büyük keyif alıyorum. Osmanlı dönemine ait mavi opalin, oryantalist suluboya tablo biriktiriyorum. Her cumartesi sinemaya gidiyorum. Günde ortalama 4 saat TV seyrediyorum” diyor. Kilolarıyla dalga geçecek kadar kendiyle barışık olan Çolakoğlu, fanatik Fenerbahçeli olmasına rağmen torunları için Galatasaray Store’dan alışveriş yapmaktan çekinmiyor. Titizliği evdeki baharatlıkları hizaya sokmaya kadar varan Kemal Bey, sosyal medyayı yakından takip ediyor, tweet atmaktan keyif alıyor. Toplantılı günlerde kol düğmeli gömlek giyiyor, ceketinin cebinden mendili eksik etmiyor.

 

KARİYER
ODTÜ Metalurji mezunuyum
· Türkiye’nin 72’nci metalurji mühendisiyim.
· Babamın demir haddanesi vardı. Bu mesleği de o nedenle seçtim. Ancak mezun olmadan bir yıl önce babamı kaybettim. Fabrikamız kapandı. Mesleğimi kendi tesisimizde yapamadım.
· İş hayatım 1973’te Aliağa Rafinerisi’nde başladı. 1975’te kendi şirketimi kurdum. 40 yıldır da ticaret ve sanayinin içindeyim.
· TOBB, EBSO, EGİAD, Atatürk OSB, Petkim başta olmak üzere birçok kurumda üst düzey görevlerde bulundum.
· Halen Plasmet Yönetim Kurulu Başkanı, Ova Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyorum.
· Eve asla iş götürmem. Evdeki sorunu da işe götürmem.

Haberin Devamı

KARİYER
ODTÜ Metalurji mezunuyum
· Türkiye’nin 72’nci metalurji mühendisiyim.
· Babamın demir haddanesi vardı. Bu mesleği de o nedenle seçtim. Ancak mezun olmadan bir yıl önce babamı kaybettim. Fabrikamız kapandı. Mesleğimi kendi tesisimizde yapamadım.
· İş hayatım 1973’te Aliağa Rafinerisi’nde başladı. 1975’te kendi şirketimi kurdum. 40 yıldır da ticaret ve sanayinin içindeyim.
· TOBB, EBSO, EGİAD, Atatürk OSB, Petkim başta olmak üzere birçok kurumda üst düzey görevlerde bulundum.
· Halen Plasmet Yönetim Kurulu Başkanı, Ova Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyorum.
· Eve asla iş götürmem. Evdeki sorunu da işe götürmem.


TOPLANTI
Toplantıdan hiç hoşlanmam
· Bana göre toplantılarda geçen sürenin dörtte üçü boşa harcanıyor. Dolayısıyla en iyi toplantının 15 dakika olduğuna inanıyorum. İyi delege edilerek yapılan, karşıdakinin görüşlerine saygı gösterilen, dinlenilen toplantılardan hoşlanırım.

Haberin Devamı


ASTROLOJİ
Burcum gibi çok düzenliyim
· Başak burcuyum. Titiz, düzenli, bıraktığını aynı yerde bulmak isteyen tarzım var. Mutfak düzenine de karışırım. Baharatlıkları bile ben dizerim, yeri oynamışsa düzeltirim. Bundan hiçbir kadın hoşlanmaz ama eksik olmasın eşim artık teslim oldu, idare ediyor.


SOSYAL MEDYA
Cepsizlik hastalık yapıyor
·Haberleşemeyen çocukluk yaşadım. Ondan olsa gerek bende mobil telefonsuz yaşayamama hastalığı var. Bağlantı koptuğunda bana bir şey oluyor. Arabam kaybolsa bu kadar üzülmem.
· Twitter’da 500 üzerinde izleyenim var. Her gece düzenli tweet atarım. Facebook’u ise özel buluyorum, hiç girmedim.

 

MEKAN
Verdiğim paraya acımam
· İzmir ve Çeşme’deki balık restoranlarının hepsine giderim. Et lokantalarında ise sıkıntı çekiyorum. Çeşme Altınkapı ve Balçova Köşebaşı’yla gidermeye çalışıyorum. Son zamanlarda otellerin restoranları da kendilerini toparladı. Onları da tercih ediyorum. Bir de Küçük Kulüp Alliance Restoran’a mutlaka giderim.
· Bodrum’da Küba Bar benim için özel bir yer.
· İstanbul standart dışı. Genelde İzmir’de bulamadığım et restoranlarına (Günaydın ve Nusret) giderim. Ayrıca, Sunset ve Ulus 29.
· Yurtdışında iddialıyım. Zagat, Miclen gibi kitaplarım var. Gitmeden önce bu kitaplardan o şehirdeki yeme-içme mekanları hakkında fikir edinirim. Ayrıca, oraları çok iyi bilen abim Nuri Çolakoğlu, Öner Akgerman ve Uğur Yüce gibi gustosuna değer verdiğim kişilere sorarım. Hepsini de telefonuma kaydederim. Oralarda o yemeklere verdiğim paralara da acımam. Bu konuda hanımla hiç anlaşamıyoruz, o üzülüyor.
· Bir mekanda yurtdışında sırasıyla kalite, dekorasyon, servis ararım. Yurtiçinde bu sıralamada servisle dekorasyon yer değiştirir.

Haberin Devamı


SPOR
6 GS’liye karşı tek FB’li
· Spora kendimi çok yatkın bulmuyorum. Her çocuk gibi ben de futbol oynamaktan keyif aldım. Kültürpark Tenis Kulübü’nde 4 yıl yönetim kurulu üyeliği, 4 yıl da başkanlık yaptım. Tenis de oynadım. İyi bir başkanlık dönemi geçirdiğime inanıyorum ama aynı şeyi tenisim için söyleyemem.
· Şu an yapmaya çalıştığım tek şey sabahları yarım saat yürüyüş bandında yürümeye çalışmak. Beynimle kalbim arasında gidip geliyorum.
· Doğuştan Karşıyakalıyım. Stada gitmem ama maçlarını takip ederim.
· Ayrıca, Fenerbahçe taraftarıyım. Buradaki en büyük dezavantajım, eşim, iki kızım, üç torunum ve bir damadımın Galatasaraylı olması. Beni bazen Galatasaray Store’dan torbalarla çıkarken görünce ayıplayanlar oluyor ama torunlarım için bu fekadarlığı yapıyorum.

 

Haberin Devamı

TATİL
Çeşme’den başka yere gitmem
· Bir dönem, hepsi de Türkiye’nin çok önemli mevkileri olan yedi kurumun birden başkanlığını yürüttüm. Ama her pazar tatilimi de yaptım, ailemle birlikte oldum.
· Yazın benim için tatil Çeşme demek. Hayatımın ayrılmaz   bir parçası. Rahmetli Mazhar Zorlu Amca’nın kemiklerini sızlatacak kadar cumadan Çeşme’ye kaçarım. Başka hiçbir yere gitmemek için elimden geleni yaparım.
· Son beş senedir arkadaşlarımın ve damadımın teknesiyle 3-4 günlüğüne Yunan adalarına gidiyorum. Görmediğim ada kalmadı. Bir anlamda eksper oldum.


MODA
Beni mendilsiz göremezsiniz
· Klasik giyinmeyi severim. Toplantılı günlerimde kol düğmeli gömlek tercih ederim. Son 10 yıldır ceketimin cebinde mendilsiz beni gören olmamıştır. Hafta sonları ise sporumdur. Kotumu mutlaka giyerim. Erkek giyimde de rengi çok seviyorum. Gülkurusu pantolon, mor süveter giyen hemcinslerimi doğrusu kıskanıyorum. Kilom elverse de ben de giyebilsem.
· Kıyafetlerimi ben alırım. Eşim asla karışmaz, karıştırmam da...

 

Haberin Devamı

BESLENME
Çoğunu çiğ yerim
· Beslenme konusunda problemliyim. Kendimi hep aç gezen ama hep şişmanlamış halde buluyorum. Bu, çok kötü beslendiğimi gösteriyor. Genelde doktorların söylediğinin tam tersini yapıyorum. 25 yıldır kilo vermek için uğraşıp alıyorum.
· Haftada 5 gün hafif kahvaltı yaparım. Bir fincan yeşil çay içerim. Maydonozlu ince tost yerim. Bol tarçınlı yağsız süt içerim.
· Sabah-öğlen arası yarım elmam var.
· Öğlenlerim pek başarılı değil. 2 bardak      yağsız ayranla kraker yiyorum.
· Akşamları Allah ne verdiyse... Nerede ne bulursam onu tüketirim. Hayatım organizasyonlar nedeniyle düzensiz. Haftada en az 5 gece dışarıda yediğim ve hepsi de ikram kapsamında olduğu için sonuç ortada.
· Kırım Tatarı asıllıyım. Yemeklerin çoğunu çiğ yemeyi severim.  Balık ve eti severim. Tencere yemeği alışkanlığım yok. Çünkü sulu yemek ekmek gerektiriyor.
· Türk, Japon, Meksika, İtalyan mutfaklarından hoşlanırım.
· Mutfağa çok sık girmem. Ancak, girdiğim zaman da hiç sıkılmam. Buzdolabındaki malzemeyle kısa sürede herkesi memnun edecek bir şeyler çıkarırım.

 

HOBİ
Mavi opalin biriktiriyorum
· Eşim beni hobim olmamakla suçluyor. Ona göre hobi kelebek yakalamak, balık tutmak. Oysa benim hobim var. Sivil toplum örgütleri... Halen İZKA Kalkınma Kurulu ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi başkanıyım. Ayrıca, Meksika Fahri Konsolosuyum.
· Bir diğer hobim sinema. Rifat Serdaroğlu ve Kadri Şeker’le her cumartesi bir ya da iki film izleriz.
· TV’yle de aram iyi. Günde 4 saat seyrederim. Eve gelince ilk iş TRT Teleteks’i açar 45 dakika her şeye bakarım. İzlediğim tek dizi var, Muhteşem Yüzyıl.
· Ayrıca, biriktirme alışkanlığım var. Hiçbir şeyimi atamam. Osmanlı dönemine ait bir miktar mavi opalinim mevcut. Bir de oryantalist suluboya tablo sahibiyim. Ancak evde koyacak yer kalmadı, eşimden veto yedim, sarı kartlıyım, şimdilik ara verdim.

 

OTOMOBİL
Tedbirli ve toleranslıyım
· İlk arabam 1977’de satın aldığım bal köpüğü renkli Peugeot 504’tü.
· Şu an şirketime ait 5 yıllık Mercedes’i kullanıyorum.
· Eşimin de arabası var ama eskimesin diye vermiyor.
· Otomobilimin direksiyonunda hafta sonları hariç şoförüm var.
· Şehir içinde çok tedbirli, fevkalade toleranslıyım. Otoyolda ise biraz hızlı kullanıyorum.
· Bir araba alırken güvenli-sağlam olmasına, görevim gereği protokoler olmasına dikkat ederim. Fantaziyi sevmem, klasik olanı tercih ederim.

Yazarın Tüm Yazıları