ESHOT’un tüm yetkililerine

Bostanlı Şehitler Bulvarı’nda oturuyorum. Alsancak’ta çalışıyorum. Ulaşım için Bostanlı Vapur İskelesi’ni kullanıyorum. Bazen de İZBAN’ı. Ama İZBAN’la Alsancak’a ulaşmak yeni değişiklikle artık daha çok zaman alıyor. Esas şikayetim ise, ESHOT’un vatandaşa önce verip sonra aldığı hizmetlerini dile getirmek istedim.

Haberin Devamı


Verimli hat değişti
* 487 numaralı hat Karşıyaka’dan Demirköprü’ye giderken Bostanlı Şehitler Bulvarı güzergahını kullanıyordu. Demiryolu trafiğe kapanınca Girne Bulvarı’ndan gitmeğe başladı. Uzun süre Bostanlı içinde oturanlar mağdur oldu. Bu güzergah her yarım saatte bir karşılıklı düzenlendiğinden evi durağa yakın olanlar otobüs saatini bildikleri için bu hattı kullanıyordu. Doluluk istatistiklerine bakarsanız bu hattın nasıl verimli çalıştığını görebilirsiniz. Şimdi bu hattın yerine 122 numaralı, Karşıyaka-Şemikler konuldu. Ama gün içinde geliş-gidiş saatleri yarım saatte bir, 20 dakikada bir, 15 dakikada bir gibi 60’a kolay bölünebilir saatler olmadığı için 1-2 kişiyle bazen de boş olarak gidip geliyor.

Bostanlı’dan geçmeli
* Bostanlı İskelesi’nden Mavişehir yönüne giden otobüslerin tamamı Bostanlı içinden geçiyordu. Yönleri değiştirilerek sahilden gitmeye başladılar. Bostanlı içinde oturanlar yine mağdur oldu. En azından 227 Mavişehir hattı Bostanlı içinden gidebilirdi. Trafik sorunu var diyorsanız, İş Bankası önündeki ikinci sıraya park eden araçlara izin vermezseniz, esnafın yola koyduğu masa-sandalyeleri kaldırtırsanız ve durağa araç parkını önletirsiniz.

Haberin Devamı

Seferler düzensiz
* Bu sorunu çözmek için 822 numaralı hattı koydunuz. İlk konulduğunda yarım saatte bir kalkarak seferlere başladı. Bostanlı içindeki halk bu saatlere göre hattı kullanmaya başladı. Daha sonra kalkış saatleri 35 dakikada bir olarak değiştirildi. Daha sonra saatler yine değişti. Lütfen ilk uygulama (yarım saatte bir) ile sonraki uygulamaların istatistiklerine bir bakın. Saat kaçta geçeceği bilinmeyen hat için insanlar durakta bekler mi? Bomboş gidip geliyor.
* İZBAN’ın Menemen-Cumaovası seferinin Alsancak’a aktarmalı olarak konmasını da anlamış değilim.

Asıl şikayet konusu
Şimdi esas şikayetimin konusuna geleyim:
* Bostanlı Vapur İskelesi’nden kalkan 447 Evka-6 hattının akşam seferlerinde, özellikle 17.00’den sonraki kalkış saatleri Alsancak-Pasaport vapur seferlerini karşılamıyor veya ucu ucuna karşılıyor. Daha önce de karşılaştığım bu durumu hareket memuruna aksettirdiğimde cevap, “Ne yapalım, saati geldi kalktı” oluyor. Bazen 447 Evka-6 otobüsü, Pasaport’tan 18.30’da kalkan vapur iskeleye yanaşırken hareket ediyor. Bunu beceriksizlik ve vicdansızlık olarak niteliyorum.
Kasıtlı mı yapılıyor
Aklıma gelen en kötü ihtimal de şudur: Bu hareket memurları ve sürücüler mevcut belediyenin varlığından memnun olmayıp, kendi düşüncelerindeki partinin gelmesi için halkı bezdirmeye yönlendirilmiş olmasın.
Hüseyin UZUNOĞLU
NOT: Bilgi olarak Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkezi, CHP İl Başkanlığı ve AKP İl Başkanlığı’na da göndereceğim.

 

Haberin Devamı

ESHOT’un tüm yetkililerine


Yine iftar servisi yine itirazım var

RAMAZAN ayında ihtiyacı olanlara elbette çeşitli yardımlar yapılır, iftarlar verilir. Çok da iyi olur. Ama bunların medyaya yansıtılmasına, reklam aracı yapılmasına karşıyım. Geçenlerde AK Parti Milletvekili Rifat Sait’in Karabağlar’daki iftar dağıtımını konu etmiştim. Nitekim aradı, haklılığımı kabul etti. Tam o yazının çıktığı gün, bu fotoğrafla bir haber ulaştı. Güzelbahçe’de iftar verilmiş. CHP İl Başkanı Ali Engin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan iftarda yemek dağıtmış. Allah kabul etsin. Ama başkanların yemek dağıtma fotoğrafının medyaya servisi çok mu gerekliydi? İftara katılanlar zaten görmüştür onları. Haaa, CHP’li başkanların hijyenine diyecek bir şey yok. Yemeğe saç düşmemesi için aşçı başlığı bile takmışlar. Yorum yok.

Haberin Devamı

Yoldaki çukura dikkat

GÜZELYALI 56/3 Sokak’tan aradılar Telekom’un bulunduğu sokakmış. Uzun süredir yolun ortasında bir göçük olduğundan yakınıyor vatandaşlar. Sokak sakinleri üzerine dalla, yaprakla örtmüş. Ama mutlaka önlem alınması gerektiğini vurguluyorlar, “Bu göçük tehlike yaratıyor. Her an istenmeyen bir şey, bir kaza olabilir” diye dikkat çekiyorlar.

Yürümeyen merdiven çalışmayan asansör

SOĞUKKUYU 1595 Sokak’ta oturuyorum. Soğukkuyu’da yapılan yürüyen merdivenli üst geçit insanları bezdirdi. Yapılmasaydı daha iyiydi. Günün büyük bölümünde yürüyen merdivenler çalışmıyor. Asansörlerse çoğu zaman arızalı. Hadi biz sağlamız, merdivenleri çıkyoruz, yaşlı ve engelli vatandaşlar ne yapsın? İnanın geçen gün içim parçalandı tekerlekli sandalyede bir engelli vatandaşımız çaresizlikle yürümeyen merdivenlere bakıyordu ve gözleri yaşlıydı. 4-5 kişi birlik olup yukarı çıkarmak istedik, kabul etmedi ve geri döndü. Yine geçenlerde yaşlı bir adam yine yürümeyen merdiven başında dikilmiş kara kara düşünüyordu, yardım edip çıkardım. Lütfen bu konuyu dile getirin. Belediyeye bildirdik, ama ne gelen var, ne giden.
Emin KÜÇÜK

Yazarın Tüm Yazıları