Eşgüdüm Kurulu: 100'üncü Yıl'daki plan Anayasa'ya aykırı

Güncelleme Tarihi:

Eşgüdüm Kurulu: 100üncü Yıldaki plan Anayasaya aykırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 15:11

Eşgüdüm Kurulu: 100'üncü Yıl'daki plan Anayasa'ya aykırı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, 100'üncü Yıl spor tesislerinin TOKİ tarafından 'turizm ve ticaret' alanı olarak planlanmasının Anayasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu iddia etti.

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, 100'üncü Yıl'ın yeniden planlamasını yönelik Antalya Barosu'nda basın açıklaması yaptı. Eşgüdüm Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, Antalya Stadı'nın yanındaki 40 bin metrekarelik alanın TOKİ tarafından yeniden planlandığını hatırlattı. Alanın ticaret ve turizm alanı olarak planlandığını ifade eden Köksal, yapılan plan değişikliğinin anayasa'ya ve yönetmenliklere aykırı olduğunu söyledi.

Planın Antalya Stadı'nın yanında bulunan alanla ilgili olduğunu ifade eden Köksal, maçların yapıldığı günlerde stadın yakın çevresinde trafik sıkıntısı oluştuğuna dikkat çekti. Köksal, “Bu olumsuzluğun giderilmesi, bölgesel ihtiyaçlar dikkate alınarak alanın kentsel ve bölgesel spor alanı kapsamında otopark alanı olarak değerlendirilmesi bir zorunluluktur" dedi.

ULAŞIM MASTER PLANI'NA AYKIRI

Köksal, yapılan katlı kavşaklarla trafik sorunun çözülmeye çalışıldığını, ancak yapılması öngörülen turizm ve ticaret alanının bölgenin trafik yükünü arttıracağını kaydetti. Bilimsel çalışmaların yapılmadan plan değişikliğinin yapıldığını savunan Köksal, oluşacak trafik yükünün 100. Yıl Bulvarı'ndaki trafiği çözümsüz hale getireceğini aktardı.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İSTEK

Özge Köksal, alana getirilen ticaret ve turizm kararının çevresel etkilerinin ne olacağı konusunda herhangi bir bilimsel çalışma yapılmadığını ifade etti. Köksal, şöyle konuştu:

“Meltem Mahallesi'nde oturan halk, hastanede tedavi gören hastalar ve konaklama tesisinde kalan turistler dikkate alınmadan, trafik sıkışıklığı gibi çevresel etkiler dikkate alınmadan gürültü ve hava kirliliği göz ardı edilerek ticaret- turizm kullanım kararı getirilmiştir. Rant halkın sağlıklı bir çevrede yaşama hakları aleyhine tercih edilmiştir."

Antalya'da stat yapımı karşılığında Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredilen 40 bin metrekarelik 100'ncü Yıl spor tesisleri alanının, 'ticaret ve turizm' alanı olarak kullanılması için imar planı hazırlanmıştı. Plana göre 1,5 emsalle 12 kat yapılaşmaya izin veriliyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!