Eser İle İş Sahibi Oldular

Güncelleme Tarihi:

Eser İle İş Sahibi Oldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 10:25

Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle engelli vatandaşları için projelendirdiği Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde (ESER) eğitim alan öğrenciler işe yerleştirildi.
Temmuz ayında eğitimlerin başladığı Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde (ESER) açılan çağrı merkezi personeli yetiştirme kursuna kayıt yaptıran 7 özel öğrenciden 4’ü, sosyal hayatta ve iş hayatında iletişim, diksiyon, problem çözme, telefonda doğru konuşma teknikleri, temel bilgisayar bilgisi ve beden dili derslerini kapsayan 544 saatlik eğitimin sonunda çağrı merkezi elemanı olarak işe başladı.
Eğitim süresince büyük bir şevkle derslere katılan öğrencilerden olan ve hafif mental engeli bulunan Emircan Pekçetin, işe yerleştirildiği için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu okul açılmadan önce sürekli evdeydik, mahalledeki çocuklar okula gittiği için çevremizde iletişim kuracağımız pek kimse olmuyordu. ESER sayesinde bir sürü arkadaşımız oldu. Hele de bundan kısa bir süre önce çalışmaya başlayacaksın deseler inanmazdım, şimdi bir de iş sahibi oldum” dedi.
“ESER BİZİM İÇİN YENİ BİR HAYAT OLDU”
Geçirdiği bir kaza sonucunda vücudunun çeşitli bölgelerine platin takılan Okay Yılmaz da, katıldığı çağrı merkezi kursu sayesinde konuşmasının daha düzgün hale geldiğini ifade ederek, “Artık çevremle daha iyi iletişim kuruyorum, konuşmalarımda her zaman yöresel aksanımı kullanıyordum şimdi Türkçeyi daha düzgün konuşuyorum. Yeni bir dil öğrenmiş gibiyim” şeklinde konuştu.
Bedensel engelleri bulunan Gülşah Ören ve Fatma Laçin de, ESER ile çok sayıda arkadaş edindikleri için bambaşka bir hayata başladıklarını ifade ederek kendilerine bu imkanı sağlayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür etti.
Eyüp Belediyesi’nin engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılması amacıyla hizmete açtığı ESER’de çağrı merkezi elemanı yetiştirme kursunun ikinci kuru Kasım ayı itibariyle başlayacak. Bilgisayarlı muhasebe, grafik tasarımı, seramik, sabun yapımı ve ses eğitimi gibi birçok kursun bulunduğu okula kayıt yaptırmak isteyen engelli vatandaşlar Sosyal Koordinasyon Merkezi ve Şeker Hayat Özel Çocuklar İş Okulu’na başvurabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!