Esenboğa'da yangın tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Esenboğada yangın tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 00:00

Esenboğa Havalimanı’nda, uçak yangınını söndürme tatbikatı yapıldı. Tatbikatı, Esenboğa Havalimanı’nda bulunan kurum ve kuruluş yöneticileri ile personel ve vatandaşlar izledi.

TATBİKAT için belirlenen alanda, 1982 yılında düşen ve tatbikatlarda kullanmak üzere bekletilen uçak, ilk olarak itfaiye görevlileri tarafından ateşe verildi. Uçak benzini kullanılarak çıkarılan yangının başlamasının ardından beş dakika içerisinde havalimanı itfaiye ekibi olay yerine gelerek yangına müdahale etti.
Uçağın, su ve kimyasal ilaçlı köpük kullanılarak söndürülmesi sırasında olay yerine ambulanslar geldi. Görevli doktor ve hemşireler, yanan uçak içindeki temsili yaralıları kurtararak ambulansa aldı. Ambulanslar daha sonra yaralılarla birlikte olay yerinden ayrıldı.

Uçağın tamamen söndürülmesinin ardından DHMİ Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Yılmaz Keleş, itfaiye müdürü ve diğer yetkililerle incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Gerçekleştirilen yangın tatbikatını, Esenboğa Havalimanı’nda bulunan kurum ve kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra DHMİ Esenboğa Havalimanı’nda eğitim gören hava kontrol memur adayları, personel ve kargo işleri için havalimanına gelen vatandaşlar izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!