Esenboğa uçuşa geçti

Güncelleme Tarihi:

Esenboğa uçuşa geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 00:00

Esenboğa’da yılın ilk on ayında havayolu yolcu sayısı 8 milyona yaklaştı. 1 milyon 358 bin 319 yabancı Başkent’e iniş yaparken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Yerli ve yabancı havayolu şirketleri ile görüşmeler yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Esenboğa Havalimanı’nda, geride kalan yılın ilk on ayı itibariyle havayolu yolcu sayısı 8 milyona yaklaştı. Ocak-Ekim ayları arasında giriş ve çıkışlar olmak üzere toplam 7 milyon 765 bin 813 kişi Esenboğa’ya uğradı. Bu rakamın 6 milyon 407 bin 494’ünü yerli, 1 milyon 358 bin 319’unu ise yabancılar oluşturdu.

TURİZM İÇİN PUSU

Daha önce, “Turizm için pusuya yatacağız” ifadesini kullanan ve Başkent turizminin gelişmesi için ortak akıl toplantıları düzenleyen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Esenboğa Havalimanı’nın en verimli şekilde değerlendirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Ankara merkezli yurtdışı uçuşlarının organize edilmesi konusu üzerinde hassasiyetle durduklarını kaydeden Yüksel, şöyle devam etti:

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

“Yerli ve yabancı havayolu şirketleri ile görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. İlgili kurumlarla kurduğumuz bağlantılarda, Ankara varışlı ve çıkışlı uçuş planlarını yapmalarını ve yolcuların da tercihlerini bu şekilde kullanmalarını sağlıyoruz.

Haberin Devamı

RAKAMLAR MUTLU EDİYOR

Yapılan görüşmeler ve girişimler sonucunda yurt içinde yedi havayolu şirketi ile 37 yöne, yurt dışında ise 22 havayolu şirketi ile 27 ülkede 45 yöne uçuşlar gerçekleştirilmeye başlandı. Türk Hava Yolları ile de yurtdışına Ankara’dan yedisi başkent olmak üzere 11 merkeze direk seferlerin sürdürülüyor. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan giriş-çıkış rakamları da bizleri mutlu ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!