Esenboğa’da otoparka dikkat

8 GÜN için 202 YTL park ücreti olur mu?

Eğer Ankara Esenboğa TAV İşletme’nin otopark tuzağına düşmüşseniz, olur...

Sivil Havacılık’a gönderdiğim şikayet dilekçesinden sonra TAV sonra web sayfalarını hemen düzeltti. Fakat uygulamayı sürdürdükleri gibi benden aldıkları haksız miktarı geri ödemediler. TAV’dan şu soruların cevabını almak da mümkün olmadı:

1. ’1 saat abonelik’ sistemi neyi amaçlamaktadır? Niye 1 saat? Niye dönüşte yolcular abone olamamaktadır?

2. Uçağına geç kalmış olan ve bu yüzden abone olmaya vakti olmayan yolcular niye daha fazla park parası ödüyorlar? Suçları tam olarak nedir? Mağduriyetlerini, haksızlığı nasıl gideriyorsunuz?

3. ’1 saat abonelik’ sisteminin dünyada eşi benzeri var mıdır? Varsa o havaalanlarının isimlerini söyleyebilir misiniz?

İşte dilekçem:

"31.3.2007 Tarihinde 06 Ñ ÑÑ plakalı aracımı Ankara Esenboğa Havalimanı Otoparkı’ na bıraktım. Bırakmadan önce, Ankara Esenboğa İnternet Sitesi ’nden (http://www.esenbogaairport.com/1.php?id=943) park ücretlerini araştırdım. Sitede aracımı bir hafta bıraktığımda abonelik ücretinin 80 YTL olduğu yazıyordu. Otopark’ın girişinde sabah saat 3:00’de abonelik hakkında bilgi alabileceğim herhangi biri olmadığından ve uçağımı da kaçırmamak için arabamı bırakıp uçağımı yakaladım. Seyahatimden sonra, 8.4.2007 tarihinde, arabamı otoparktan geri aldım.

Otopark görevlisi park ücretinin 202.50 YTL olduğunu çünkü abone olmadığımı belirtti. Aboneliğin ancak park ettikten sonra 1 saat içerisinde yapılabildiğini sonradan aboneliği kabul etmediklerini de ekledi.

Havalimanı’nın internet sayfalarında söz konusu ’Bir saat içinde abonelik’ hakkında herhangi bir bilgiye rastlamak mümkün değil. Bu konudaki tek bilgi, otopark önündeki tabelanın en altında ufak yazılarla, arabayla gelen birisinin gözünden rahatlıkla kaçabilecek seviyede bulunmakta.

TAV Esenboğa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’ nin uzun süre park eden vatandaşlarımızı mağdur etmesinden şikayetçiyim. Uçağını kaçırmamak için abone olmaya vakti olmayan veya benim gibi herşeyi dikkatli incelemeyen vatandaşları mağdur etmeye yönelik, yurtdışında eşi ve benzeri bulunmayan ’Bir saat içinde abonelik’ uygulamasının kaldırılmasını ve aradaki farkın bana geri ödenmesini talep ediyorum."

Murat ÇATAN (muratcatan@hotmail.com)

Çimler hala şehir suyuyla sulanıyor

ANKARAMIZ bugün bir ’mega köyden’ başka bir şey değil. Bilhassa varoşlar birer oy kümesi; gittikçe de büyüyor.

Belediye Başkanı şu anda zannederim Allaha sığınıp yağmur için dua ediyordur. Ben ilk olarak Sincan’daki Göksu Parkı’nı ve oradaki göl büyüklügündeki havuz görenlerden işitince, bu havuzun suyunun nereden temin edildiğini merak ettim. Buhar olup gidiyor sanıyorum.

Ankara bugüne kadar geliştirilecek projelerle su kaynaklarına sahip olmalıydı.

Şimdi bize tasarruf edin diyorlar.

Peki çimler gece gündüz sulanıyor.

Dikkat ediyorumda, eskiden gece gündüz sulanan çimlerimiz kurudu iyi de oldu ancak yakınımızda olan Meclis Bahçesi ve parkının ve birçok site alışveriş merkezi ve resmi daire bahçelerinin şehir suyu ile sulandığını görüyoruz. Bazısı tankerle sulanıyor. Yakın zamanda o tanker sularına ihtiyacımız inşallah olmaz ama su ise hepsi su benim düşünceme göre bu konuda bile gemisini yürüten kaptan...

Hasan TEZCİ

ASKİ ne iş yapar?

Ankara’
daki su sorunu had safhaya gelmekte olduğu açık şekilde görünüyor. Fakat halkımızın büyük kısmı suyu tasarruflu kullanmıyor. Ayrıca devlet daireleri ve özel market gibi yerlerde lavabo muslukları aşırı müsrif kullanılıyor. Örneğin otomatik musluğuna elini uzatınca aşırı su geliyor. Elindeki sabunu da götürüyor. Durulamadada aşırı su harcanıyor. Buna benzer örnekleri çoğaltabiliriz. ASKİ’nin televizyonlarda halkın anlayacağı şekilde programları çoğaltmasında fayda var. Bizim evde yapılan tasaruf şeklini örnek olur diye anlatacağım. Çamaşır makinasından çıkan ilk suyu tuvalette, ikinci durulama suyunu ikinci yıkanacak çamaşırda kulanıyorlar. Makinadan çıkan ikinci suyuda ayrıca değerlendiriyorlar. Bu konu örnek alınsa Ankara’da her evde çamaşır makinasından en az iki kova su tasarrufu yapmak mümkün hatta bu suları depolayarak daha fazla tasarruf yapmak mümkün eldeki az miktardaki suların acilen kıymetini bilelim!...

Selahattin ERDEM

Biliyor musunuz.
..

- KEÇİÖREN Belediyesi’nin Yükseltepe Mahallesi’nde 10 dönümlük alan üzerine inşa ettirdiği, günlük 200 bin ekmeğin otomatik makinelerde hijyen kurallarına uygun olarak üretileceği ekmek fabrikasının ramazan ayına kadar yetiştirmeyi planlandığını...

GÜNÜN SÖZÜ

"Şeref sarp kayalıklı, kumsalsız bir adaya benzer; dışına çıktıktan sonra bir daha içeri girilmez."

(Boileau)
Yazarın Tüm Yazıları