Eşek üzerinde müzik ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Eşek üzerinde müzik ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 10:46

Eşek üzerinde müzik ziyafeti

Haberin Devamı

ADANALI dağcıların Aksaray'da düzenlediği Geleneksel Hasandağı Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Adana ekibindeki 35 yaşındaki Türkçe öğretmeni Nimete Ceylan, eşek üzerinde seslendirdiği türkülerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 
Aksaray Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Hasandağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün (HASDAK), Yardı Başı Yaylası'nda düzenlediği 3'üncü Geleneksel Hasandağı Şenlikleri'ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 18 doğa kulübü, 307 sporcu ile katıldı.
Etkinlikte Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) de 16 üyesi ile yer aldı. 
Renkli görüntülerin yaşandığı şenliklerde PRODOSS üyesi dağcı Nimet Ceylan, eşek sırtında müzik ziyafeti verdi. Nimet Ceylan'ın, mikrofon kullanarak seslendirdiği türküler, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 
Şenliklerin ikinci günü yapılan 3 bin 268 metrelik zirve tırmanışını 219 dağcı tamamladı. Dağcılar zirve defterini imzalayıp anı fotoğrafı çektikten sonra dönüşe geçti. PRODOSS Dağcılık Kolu Lideri Olcay Başel, her yıl geleneksel olarak yapılan şenliklerde 16 sporcu ile zirve tırmanışını tamamladıklarını söyledi.

Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!