Eşek Spa’sı

Güncelleme Tarihi:

Eşek Spa’sı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 07:23

“En fazla 8 ay yaşar” dedikleri annesini doğal ürünler ve eşek sütü sayesinde 5.5 yıl yaşatan Işıl Tan, o öldükten sonra Bodrum’a yerleşti ve doğal ürünler markasını kurdu. İsmini annesinin isminden alan ‘Hatice Teyze’nin en iddialı ürünleri keçi ve eşek sütü sabunu...

Haberin Devamı

O, gerçek bir toprak ana.. Hikâyesi dört yıl önce, İstanbul’un hengamesini de büyüsünü de geride bırakarak Bodrum’a yerleşmesiyle başlamış.

Eşek Spa’sı


Hayatı bir sabah uyandığında anneciğinin felç olduğu haberini almasıyla değişmiş. Dolaşmadığı hastane, gitmediği doktor kalmamış. Ama maalesef hepsi aynı şeyi söylemiş: “Akciğer veya kemik kanseri en fazla 4 ila 8 ay arası yaşar, ameliyat veya kemoterapiye gerek yok, son zamanlarını evinde huzurla yaşasın.”

Eşek Spa’sı


Herkesin annesi çok kıymetlidir ama Işıl babasını da erken yaşta kaybettiği için annesi onun her şeyiymiş. Hayatının merkezindeki kraliçe, en yakın arkadaşı hatta arkadaşlarının en yakın arkadaşıymış. Gerektiğinde kurşun döken, gerektiğinde fal bakıp rüya yorumlayan, sevgililerle ilgili sorunlara taktikler veren herkesin Hatice Teyzesiymiş.

Haberin Devamı

Eşek Spa’sı


Doktorlar “çaresi yok” demesine rağmen çok çabalamış. Şifayı her şeyde aramış. Her söylenenden medet ummuş:
“Bir doktor, ‘eşek sütü içirsen iyi olur’ dedi, bunun üzerine dünya kazan ben kepçe aradım ve sonunda Fransa’da dünyada eşek sütünü en iyi işleyen bir çiftlik buldum, anlaşma yaptım ve tabii ki eğitim aldım. Haftada bir getirtip içiriyordum... İyi de geldi...”

Eşek Spa’sı


Ama o dönem doğal, saf, organik o kadar çok şey denemiş ki Işıl, sonunda şifanın doğal olan herşeyden geldiğine inanmış. “Eşek sütünün mucizesinin üzerine, doktorlar ‘ameliyatla yürütürüz, kemoterapi de yaparız dediler. ‘7-8 ay yaşar’ dedikleri annemi 5.5 yıl yaşattık. Hem de yürüyüşlerini yaparak, denize girerek, mutlu olarak yaşadı...” diyor.

SABUNLARIM MUCİZEVİ

Haberin Devamı

Eşek Spa’sı


Bu 5.5 yıllık mücadelenin ardından annesine veda edince İstanbul’da duramamış. Kısa bir süre Antalya’yı denemiş ama sonrasında Bodrum’a yerleşmiş. İlk iş barınaktan kimsesiz bir köpek sahiplenmiş. Sonra da tamamı doğal ürünlerden oluşan ‘Hatice Teyze’ markasını kurmak için kolları sıvamış: “Yıllardır köy köy dolaşıyorum, kekik toplamaya gidiyorum, en güzel domatesi bulup, yöresel olanı, hem lezzetli hem de sağlıklı olan ürünleri tek tek keşfediyorum. Baba tarafım Mardinli anne tarafım ise Rizeli. Yemek yapabildiğimi sonradan keşfettim. Bakliyat ve salçalar Mardin’den çiftliğimizden geliyor. Eşeklerim var. Aldığım eğitim sayesinde çok zor olan eşek sütünü üretiyorum ve mucize sabunlar yapıyorum.”

Haberin Devamı

EŞEK SÜTÜ SABUNU NE İŞE YARAR?

Eşek Spa’sı


Hatice Teyze markasının bıttım sabunu, mandalina sabunu, aloe veralı sabun, tarçınlı bademli sabun gibi çeşitleri var. Ama en iddialısı eşek sütü sabunu. Peki ne işe yarıyor? Işıl Tan anlatıyor: “Vücudumuzu dıştan beslemek de mühimdir. Doğal tüm sabunlar düzenli kullanıldığında cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Keçi sütü sabunu özellikle ciltteki siyah noktaları temizler, içerdiği proteinler sayesinde akneye neden olan bakterileri öldürür ve gözenekleri sıkılaştırır. Bu sayede daha taze ve genç bir cilt ortaya çıkar. Cilt hastalıklarını iyileştirmede, ilaçla tedavinin yanı sıra önemli bir yardımcıdır. Keçi sütünün PH seviyesi ve A vitamini bakımından zengin oluşu hasar görmüş ciltleri onarmada yardımcıdır. Antiseptik özelliği olduğundan böcek sokmalarına karşı da kullanılır. İçerdiği selenyumla cilt kanserini önleyicidir. Zarar görmüş cilt yapısını onarmada etkili rol oynayan A vitamini bakımından zengindir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!