ESDER’den Girişimcilik Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi:

ESDER’den Girişimcilik Eğitim Programı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 15:13

23-31 Ağustos tarihleri arasında ESDER (Esnaf ve Sanatkarlar Derneği) ve KOSGEB işbirliğiyle Girişimcilik Eğitim Programı düzenlenecek.
Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, KOSGEB ile Esnaf ve Sanatkârlar Derneği arasında (ESDER) “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandığını açıkladı.
Erçalık, protokol kapsamında 9 gün boyunca devam edecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda kursiyerlere girişimcilik sertifikası verileceğini söyledi.
Erçalık, imzalanan protokol ile KOSGEB desteklerinin Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nin (ESDER) Kayseri Şubesi vasıtasıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilmelerinin hedeflendiğini bildirdi.
Erçalık, yapılan işbirliği ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden yararlanması ve bu eğitimleri tamamlayarak eğitime katıldığını belgeleyen, iş planı KOSGEB tarafından kabul edilen ve kendi işini kuran esnaf ve sanatkârlara 30.000 TL’si geri ödemesiz, 70.000 TL’si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TL limitli “KOSGEB Yeni Girişimci Desteği” kullandırılacağını açıklayarak şunleri söyledi:
"KOSGEB-ESDER İşbirliği kapsamında yapılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin yeni iş kurmak isteyen girişimciler için büyük bir fırsat. Bu süreçte Esder Kayseri Şubesi olarak ciddi emekler verdik. Yeni girişimciler için bu fırsata vesile olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Esnaflar, ticari hayatı organize ettiği gibi aynı zamanda kültürel ve sosyal hayatın da tanzim edicisidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!