Eşcinselleri sevmem

Güncelleme Tarihi:

Eşcinselleri sevmem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Huysuz Virjin’i yaratan Seyfi Dursunoğlu, bütün sırlarını ilk kez Hürriyet'e anlattı

Çengelköy'ün bir sokağından tırmanıp mezarlıkları aştıktan sonra ulaştık Seyfi Dursunoğlu'nun zirvedeki yeni malikanesine. Boğaz'ın ve son kalan ormanların ayaklar altına serildiği bu dört katlı muhteşem villa aslında Huysuz Virjin'in. SSK memuru Seyfi bey, eğer Huysuz hanımı bulmasaydı, bugün maaş kuyruklarında sürünen 1 Ekim 1932 doğumlu Trabzon'lu bir emekli memur olacaktı.

O Huysuz Virjin ki, 40'ından sonra SSK memuru Seyfi Dursunoğlu'nun kaderini değiştirdi. O Huysuz Virjin ki, Seyfi Dursunoğlu'nun hem adını, hem geçmişini unutturdu. O Huysuz Virjin ki, SSK memuru Seyfi Dursunoğlu'nu 93 milyar lira vergi veren bir vatandaş haline getirdi. Dursunoğlu'nun her yanını kendi ince zevkiyle döşediği yeni villasının koca salonundaki ilk tartışmamız sanatçılık üzerine başladı. Kadın kılığına girip, belden aşağı fıkralar anlatana sanatçı denir miydi?

BEN SANATÇIYIM

- Evet, ben kesinlikle sanatçıyım. Benim yaptığım işi dünyada üç kişi filan yapıyor. Hiç yazı çizi olmadan sahneye çıkıp bir buçuk saat seyirciyle diyalog kuruyorum. Komedinin içinde muhakkak müstehcenlik vardır. Kadın kılığına girmemin nedeni, espri yelpazemi daha genişletebilmek. Türkiye gibi Müslüman bir ülkede kabul ettirilmesi çok zor Avrupai şovumu hep yukarı çıkarak bir yere geldim. Yener bey belki güleceksiniz ama, ben kendi alanında bir ekolüm, bir tarz yarattım. Beni taklit eden bir sürü sanatçı var ortada. Benim taklidimi yaparak çok iyi para kazanıyorlar.

Seyfi bey çayından bir yudum aldı, sigarasını şöyle bir tüttürdü.

- En başta Mehmet Ali Erbil tamamiyle benim taklidimdir. Zamparalığı çok ortada olduğu için kendinden emin olarak eşcinsel hareketler yaparak götürüyor işi. Mehmet Ali kadın kılığında olsa rahatlıkla benim veliahtım diyebilirdim. Aslında suratı filan müsait, kadın olduğu zaman pek güzel oluyor. Onun dışındakilerin yaptıklarından rahatsız oluyorum. Mesela Aydın diye bir şarkıcı var. Bu kadar olur, benim esprilerimin aynısını söylüyor.

ERKEKLE GÖREN VAR MI

Bugüne kadar bir kadınla beraber olduğunu görmedik, duymadık.

- Bir erkekle olduğum da görülmedi.

Madem konu açıldı, geriye dönüş yok artık. Çoğu arkadaşları hep eşcinsel olarak tanımlanan kişiler.

- Hiç de yok. Yener bey size açıkça söyleyeyim, ben eşcinselleri sevmem. Çünkü çoğu yalan söyler, vefalı değililerdir, sadık değillerdir, dost değillerdir.

Artık ok yaydan çıktı: Eşcinsel misiniz Seyfibey?

- Öyle olsaydım, bugüne kadar ucundan kenarından bir şeyler duyulurdu. Ben cinsiyeti çok ön plana almayan bir insanım.

Her cevap başka bir soruyu açıyor. Gel de merak etme, başından bir olay falan mı geçti diye.

- Evet benim başımdan geçen bir olay var ama, kesinlikle bahsedemem ne olduğunu. Beni bazı şeylerden ikrah getiren bir olay yaşadım. Tabii ki ben de sevmek, sevilmek isterdim. O devreleri sevgisiz atlattım, artık vakit geç. Şimdi bir kadını sevsem aklımda hep param için mi, ismim için mi şüpheleri olacak. Onun için aşkı tamamen unuttum, inşallah bu yaştan sonra da olmaz.

YARIN: NE KADAR KAZANIYOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!