Esat Yılmaer'den yöneticilere çağrı

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaerden yöneticilere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 18:14

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerlerinin 5'incisi, Trabzon'da yapıldı. TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, "İnşallah sporumuzun yöneticileri de eğitime destek verirler" dedi.

Zorlu Grand Otel'deki seminerde, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, "Spor Sayfası Yöneticisinin sorumluluğu", TSYD Eğitimden Sorumlu Asbaşkanı Devrim Sağıroğlu "Haber ve Röportaj Tekniği", İlyas Namoğlu "Spor Foto Muhabirlerinin Çalışma Koşulları" ve Melih Gümüşbıçak da "TV Yayıncılığı Etiği" konularında konuşma yaptılar.

Trabzon ve Rize'de görev yapan yaklaşık 80 basın mensubunun katıldığı seminerde, deneyimli gazeteci Faik Gürses de bilgi ve birikimlerini gazetecilere aktardı.

TSYD Genel Başkanı Yılmaer konuşmasında, TSYD'nin, 14 Nisan 1963'de kurulduğunu hatırlatarak, "TSYD 44. yaş gününe bastı. TSYD'nin doğum günün Trabzon'da kutlamak ayrı bir güzellik" dedi.

Spor camiası içindeki herkesin eğitime ihtiyacı olduğunu ifade eden Yılmaer, bu eğitim seminerlerinin artarak devam edeceğini, eğitim seminerlerinin, İletişim Fakültelerini de kapsayarak sertifika programına dönüşmesini arzu ettiklerini söyledi.

Yılmaer, spora destek verenler arttıkça spor camiasında bulunanların daha bilinçli, daha eğitimli hale geleceğini belirterek, "İnşallah sporumuzun yöneticileri de eğitime destek verirler" dedi.

TSYD Eğitimden Sorumlu Asbakanı Sağıroğlu da, Sedat Simavi'nin, “Bu meslek yorucu bir meslektir ama büyük bir zevkle çalışılır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kalemini kır ama satma” sözünü hatırlatarak, bu sözün gazeteciliğin anayasasının ilk maddesi olduğunu söyledi.

Sağıroğlu, genç gazetecilerin bu sözü kendilerine şiar edinmelerini gerektiğini belirterek, basın meslek ilkelerine uyulması çağrısında bulundu.

Gazetecileri çalışma şartları hakkında da bilgi veren Sağıroğlu, sendikal örgütlenme olmadığı için gazetecilerin haklarını elde etmede yaşadıkları zorluklara da değindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!