Esat Yılmaer: Yazarlar amigoluk yapmasın

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: Yazarlar amigoluk yapmasın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 17:09

TSYD Başkanı Esat Yılmaer, spor yazarları ve spor muhabirlerinin kulüp amigoluğu yapmaması gerektiğini belirterek, "Spor yazarları ve muhabirleri daha objektif olmalı" dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)-Turkcell Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri'nin 6.sı Gaziantep Grand Otel'de gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TSYD Başkanı Esat Yılmaer, spor yazarları ve spor muhabirlerinin kulüp amigoluğu yapmaması gerektiğini belirterek, "Bu tür davranışlar etik değil. Spor yazarları ve muhabirleri daha objektif olmalı" dedi.

Yılmaer, Anadolu seminerlerine başlama amaçlarının dayanışma ve kaynaşma sağlayarak sorunları yerinde görüp çözüm üretmek istediklerini söyledi. Spor yazarları ve muhabirlerinin tarafsız olması gerektiğine dikkat çeken Yılmaer, “Türk sporunun geneline baktığımızda eğitim sorunuyla karşılaşmaktayız. Daha önce Antalya’da yaptığımız seminerleri Anadolu’da yapmaya başladık. Dolayısıyla Anadolu basınının onların dertlerini dinlemek, bilgi ve birikimlerimizi onlarla paylaşmak için böyle bir çalışma başlattık. Seminerler her yıl artarak devam edecektir. Daha sonra bunu sertifika programına dönüştürmek istiyoruz. Amacımız yurdun her bölgesini dolaşarak seminerlerimizi gerçekleştirmek. Böylece spor muhabirliğinin daha güçlü bir hale gelmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Eğitimden Sorumlu Asbaşkan Devrim Sağıroğlu da spor programlarının daha düzeyli olması gerektiğini dile getirdi.
Spor spikeri Melih Gümüşbıçak da, taraftarlar tarafından sürekli taraflı oldukları yönünde eleştiri aldıklarını ancak bunun gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Turkcell Kurumsal İletişim Bölümü’nden Tunç Saral ise Anadolu takımlarına daha çok pay vermek istediklerini kaydederek, sportif rekabet yaratmak istediklerini dile getirdi.

TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, Eğitimden Sorumlu Asbaşkan Devrim Sağıroğlu, Turkcell Kurumsal İletişim Bölümü’nden Tunç Saral, TSYD Asbaşkanı İlyas Namoğlu, Melih Gümüşbıçak ve gazeteci Atilla Gökçe’nin katıldığı seminere Gaziantep ve çevre il ve ilçelerinden spor gazetecileri büyük ilgi gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!