Esat Yılmaer: Kazanmak istemediler

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: Kazanmak istemediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

MAÇ öncesi düşüncelerimiz, Ülker'in, Montepaschi Siena'yı çok rahat yeneceği yönündeydi. Öyle ya, İtalyan ekibi bugüne dek Suproleague'de hiç galibiyet almamıştı. Ülker ise grubun iddialı takımlarından biri idi ve evinde hiç kaybetmemişti. Ülker'in İtalyan takımı karşısındaki avantajı, iyi savunması ve takım organizasyonunu daha iyi yapmasıydı. Siena, yıldız oyunculara sahip olmasına rağmen bir türlü takım olamıyordu. Tüm bunları kağıda döktüğümüzde, rahat bir maç izleyeceğimizi hesaplamıştık.

Maç da tam bu düşüncelerimize uygun başladı. Herşey güllük gülistanlıktı. Handglogten, Lollis ikilisi çember altında şov yapıyorlar, dış oyuncularımız yüksek bir yüzde ile şut atıyorlardı. Rakip dağılmış, skor bile çıkaramıyordu. Bir anda 10 sayının üstünde fark gelince ‘‘Maç bitti'' diye düşündük. Ama ne gezer...

HAVA BİRDEN BOZULDU

O pırıl pırıl güneşli hava birden bire bozuldu. Ülker'in önce savunması, ardından hücumu bozuldu. Ribaunt üstünlüğü, rakibe bırakıldı. En basit pota altı atışlar inanılmaz şekilde kaçırılmaya başlanınca, maçı almaya hiç mi hiç niyeti olmayan İtalyan takımı uyanıverdi. Sazı eline alan Rowan'ı bir türlü durduramadık. Oyun kurucu sıkıntısı nedeniyle hücumu organize edemedik. En kritik anlarda ya hata yaptık, ya şut kaçırdık ve maçı ellerimizle teslim ettik. Doğruyu söylemek gerekirse Ülker sanki dün maçı kazanmak istemedi. Dileriz bu son olur. Zira Suproleague başka kaza kaldırmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!