Esad’ı sildi: Artık sana inanmıyorum

Güncelleme Tarihi:

Esad’ı sildi: Artık sana inanmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan, Mısır Başbakanı İsam Şeref’le de görüştü. İki ülke arasında “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi”nin kurulmasına ilişkin “Ortak Siyasi Bildirge” imzalandı.

Haberin Devamı

Erdoğan daha sonra Kahire Üniversitesi tarafından düzenlenen Hukuk Forumu’na katıldı, Kahire Opera Binası’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
Dış mihrak bahane
“Biz otoriter, totaliter, otokratik sistemlerin karşısındayız. Halkına kurşun sıkan, tanklarla toplarla sivilleri öldüren bir yönetimle kimse ne dost olabilir, ne de böyle bir yönetime güven duyabilir. Suriye Devlet Başkanı Sayın Esad doğru konuşmadı. Suriye halkı şu anda Esad’a inanmıyor. Ben de inanmıyorum. Halkını katleden bir lider, meşruiyetini kaybeder. Dış mihrakları bahane ederek özgürlüğü erteleme dönemi artık sona erdi.
“İsrail hükümetinin gayrimeşru çabaları, bölgede kalıcı barışın önünde en büyük engeldir” diyen  Erdoğan, Filistin’in devlet olarak tanınması için BM’ye yapacağı başvuruyu veto edeceğini duyuran ABD’ye de “Kararını gözden geçir” uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Kahraman Erdoğan

BAŞBAKAN Erdoğan, El Ezher Şeyhi Ahmet El Tayyip, Mısır Müftüsü Ali Cuma ile görüşmeye geldiğinde ve gittiği her yerde büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. Mısırlılar “Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan”, “Usta hoş geldin”, “Beraberce el ele” yazılı pankartlar açıp, “Erdoğan İsrail’e haddini bildirdi”, “Kahraman Erdoğan” sloganları attı.

Korumalar göz açtırmadı

MISIR’da büyük sevgi gösterileriyle karşılanmasına rağmen Başbakan Erdoğan, oldukça geniş çaplı önlemlerle korundu. Erdoğan’a ziyaretleri sırasında çok sayıda güvenlik aracı ve Türkiye’den gelen özel korumalar eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!