Esad: ABD askeri işgalci

Güncelleme Tarihi:

Esad: ABD askeri işgalci
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 01:22

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, Çin medyasına yaptığı açıklamalarda Menbiç yakınlarında görülen ABD askerlerini Şam’ın izni olmadan geldikleri için ‘işgalci’ olarak niteledi.

Haberin Devamı

Beşar Esad, terör örgütü DEAŞ’ın elindeki Rakka’ya yaklaştıklarını belirterek Rakka’nın kendileri için bir öncelik olduğunu söyledi. Çin Phoenix televizyon kanalına konuşan Esad, teoride yeni Trump yönetimiyle işbirliği imkanı gördüğünü, ancak pratikte herhangi bir gelişmenin olmadığını belirterek “Trump yönetiminin söylediklerini yapacağını bekliyoruz” dedi.

‘OSCAR EL KAİDE’YE GİTTİ’

Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç bölgesine ABD askeri konuşlandırılmasıyla ilgili ise Esad, “Davetimiz olmadan Suriye’ye gelen herhangi bir yabancı ülke gücü işgalcidir” dedi.

Devlet Başkanı Esad, DEAŞ’ın Suriye’deki merkezi kabul edilen Rakka’ya yaklaştıklarını belirterek, ‘Rakka bizim için öncelik’ dedi. ABD’nin desteklediği PKK’nın uzantısı YPG’nin yer aldığı SDG de Rakka’yı kuşatma altına almaya çalışıyor. Türkiye ise YPG’nin Rakka’ya girmemesi gerektiğini savunuyor.

Haberin Devamı

Esad, rejimin terör örgütü El Nusra Cephesi’ne bağlı olmakla suçladığı Beyaz Miğferler adlı grubu konu alan belgesele Oscar verilmesiyle ilgili “El Nusra’yı ilk Oscarlarını kazandıkları için tebrik etmeliyiz. Batı’nın El Kaide’ye Oscar vermesi eşi görülmemiş bir olay. Bu Oscarların, Nobel’in politikleşmiş sertifikalar olduğunun bir başka kanıtı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!