Eş ve çocukları bile dinlemişler

Güncelleme Tarihi:

Eş ve çocukları bile dinlemişler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 00:43

HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan tarafından Ankara’da yürütülen telekulak soruşturmasında önemli bürokrat, siyasetçi ve emniyet mensuplarının eş, çocuk ve akrabalarının da dinlendiği tepit edildi.

Haberin Devamı

Bu isimler arasında, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı Fatma Küçük, Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş da bulunuyor.

ANKARA’da ortaya çıkan telekulak skandalında, hedef isimlerin yanı sıra bu kişilerin eşleri, çocukları, hatta yeğenlerinin bile dinlendiği ortaya çıktı. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan tarafından yürütülen telekulak soruşturmasında sahte isim, telefonların IMEI numarası, uydurma örgütler ve suçlar üzerinden alınan mahkeme kararlarıyla yapılan on binlerce telefon dinlemenin belgesi, kapatılan Özel Yekili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin arşivinden bulundu. Hürriyet’in dün ‘Hedefteki isimler’ başlığı ile gündeme taşıdığı ‘telekulak skandalı’nda yeni isimler ortaya çıktı. Bu isimlerin özelliği ise önemli bürokrat, siyasetçi ve emniyet mensuplarının eş, çocuk ve akrabalarına ait olması. İşte o isimler:

Eş ve çocukları bile dinlemişler

Fatma Küçük (Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kızı): 31 Ocak 2008’de İBDA-C örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla dinlendi.

Haberin Devamı

Ahmet Gökçek (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu): 5 Kasım 2008’de organize suç örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile Ankara 11. Ağır Mahkemesi’nden alınan kararla dinlendi.

Ahmet Hamdi Bayraktar (Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu): İBDA-C örgütü kapsamında 31 Ocak 2007’de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla dinlendi.

Aygün Denli Tavat (Mehmet Ali Şahin’in yeğeni aynı zamanda TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Başkan Müşaviri): 20 Şubat 2009’da Hizbullah örgütü mensubu olduğu gerekçesi ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla dinlendi.

Sevgi Kurtulmuş (Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi): Hizbullah ilim kanadına mensup olduğu iddiası ile Mehmet Necip Yavuzer sahte ismi ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla dinlendi.

Haberin Devamı

Emin Şirin (22. Dönem AK Parti Milletvekili ve gazeteci Nazlı Ilıcak’ın eski eşi): Organize suç örgütü kapsamında dinlendi.
Oya Batum (CHP Milletvekili Süheyl Batum’un eşi): Organize suç örgütü üyesi olduğu iddiası ile 21 Mayıs 2008’de Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan kararla dinlendi.

Erkan Bülent Haberal (CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu): 2 Temmuz 2008’de İBDA-C örgütü üyesi olduğu iddiası ile Hakan Akar sahte ismi ile alınan mahkeme kararı ile dinlendi.

Aysun İhtiyaroğlu (Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu’nun eşi): Organize suç örgütü üyesi olduğu iddiası ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan karar ile dinlendi.

Haberin Devamı

Emel Kirezcik (Emniyet Müdürü Hasan Kirezcik’in eşi): İBDA-C örgütü üyesi olduğu iddiası ile dinlendi.

ARSLAN’IN DİNLENMESİ

Telekulak dosyasındaki bir diğer ayrıntı ise eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’a ait. Emin Arslan, telekulak skandalları kapsamında son çıkan belgelere göre önce 2008’de İsmail Korkmaz sahte ismi ile, telefonunun IMEI numarası üzerinden İBDA-C örgütü üyesi olarak dinlenmiş. 2009 Mayısı’nda ise İsmail Çalışkan sahte ismi ile bu sefer de Hizbullah örgütü mensubu olarak dinlenmiş. 2011’de ise önce ODA TV ardından da Ergenekon kapsamında terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlenmiş.

KORUMASI ÜZERİNDEN İZLEMİŞLER

Haberin Devamı

Telefon dinleme listesindeki bir isim de Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın koruması Hüseyin Doğrul’a ait. Aziz Yıldırım’ın 2008’deki telefon görüşmelerini o dönemki koruması Hüseyin Doğrul’un telefonu ile yaptığı biliniyor. Yıldırım’ın koruması Hüseyin Doğrul’un telefonu da İBDA-C örgütü kapsamında 14 Şubat 2008’de alınan mahkeme kararı ile dinlenmiş.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!