Erzurum'daki "kuyumcudan gasp" davası

Güncelleme Tarihi:

Erzurumdaki kuyumcudan gasp davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 17:25

- Erzurum'da bir kuyumcuyu gasbettikleri iddiasıyla haklarında "cebir ve tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma" suçlarından 20 yıla kadar hapis istenen 11 sanığın yargılanmasına başlandı

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir kuyumcunun, iş çıkışı evine giderken yüzüne biber gazı sıkılarak kaçırılması, sonra da bıçak tehdidiyle işyeri açtırılıp 210 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 60 bin lira nakit paranın gasbedilmesi olayıyla ilgili 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Berat Polat, Orhan ve Mesut Şahin, tutuksuz sanıklar Yusuf Demir, Recep Yalçın, Ayhan Burucu, Mehmet Nuri İpek, Ferhan, Semih ve Ramazan Şahin ile mağdur kuyumcu İbrahim Abay katıldı. Tutuksuz sanıklardan Erhan Şahin ise duruşmada hazır bulunmadı.

Mahkeme Başkanı Saim Köröğlu, iddianamenin okunmasının ardından sanıklara mahkemede doğru beyanda bulunmalarını isteyerek, "Yalan size kaybettirir. Bu size bir tehdit değil, teklif. Daha önce verdiğiniz ifadeler ve diğer tüm kayıtlar dosyada mevcut. Susma hakkınız var ancak konuşacaksanız gerçekleri söyleyin" uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Sanık Berat Polat, yaptığı savunmada, olay günü Mesut Şahin ile Palandöken ilçesindeki bir ilkokulun yanında müştekiyi, biber gazı sıktıktan sonra arabaya koyduklarını ve kayak merkezine yakın bir yerdeki boş bir araziye gittiklerini söyledi.

Burada beklerken Orhan Şahin'in işyerine ait anahtarları müştekinin üzerinden alarak kuyumcuya gittiğini, daha sonra alarmı susturamadığı için tekrar yanlarına döndüğünü dile getiren Polat, olayın nasıl gerçekleştiğini şu, sözlere anlattı:

"Buradan müştekiyi arabanın bagajına koyarak tekrar işyerine gittik. Arkadaşlar müşteki ile beraber gittiği dükkandan 20 dakika sonra yanıma geldiler. Buradan ayrıldıktan sonra arabada para ve altınları saydık. 54 bin 500 lira para vardı, ben paranın 7 bin lirasını aldım. 250 gram olduğu söylenen yüzükleri vermek istediler, ben bozdurmak için 2 tane aldım, sonra da Semihle beraber bana 6 bilezik verildi. Bunlardan birini bozdurduk. Kalan altınları benim evimin kömürlüğüne koyduk, ama daha sonra ben burada kalmasını istemediğim için geri alındı."

Duruşmada hazır bulunan diğer sanık ile avukatlarının da savunmalarını dinleyen mahkemeye heyeti, eksik ifade ve evrakların tamamlanmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

- Olay

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtinde kuyumculuk yapan İbrahim Abay, 2 Ekim'de işyerinden çıkıp evine gittiği sırada yüzüne biber gazı sıkılıp elleri kelepçelendikten sonra bir aracın bagajına konularak kaçırılmış, anahtarını aldıkları kuyumcuyu soymak isteyen şüpheliler, alarm nedeniyle bunda başarılı olamayınca Abay'ı işyerine götürerek bıçak tehdidiyle alarmı devre dışı bıraktırmış ve içerideki 60 bin lira nakit para ile 210 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçmıştı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayın hemen ardından yürüttüğü teknik ve fiziki takip çalışması sonucu, paranın büyük bölümünü harcadıkları ve bazı altınları sattıkları belirlenen 11 şüpheliyi, kalan ziynet eşyalarını Erzurum'un meşhur tatlısı kadayıf dolması ile peynir bidonları ve pekmez kutuları içinde İstanbul'a götürme hazırlığı yaparken, 5 bin lira nakit para ile yakalamıştı.

Haberin Devamı

Şüphelilerden 3'ü sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklanmış diğer 7'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında düzenlenen iddianamede, "cebir ve tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma" suçlarından 20 yıla kadar hapis talep edilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!