Erzurum'daki cinayet davası

Güncelleme Tarihi:

Erzurumdaki cinayet davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:13

- Tartıştığı nişanlısı ve onun babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında iki kez müebbet ve 10 yıl hapis istenen zanlı, ilk kez hakim karşısına çıktı

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Aziziye ilçesinde tartıştığı nişanlısı ve onun babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında iki kez müebbet ve 10 yıl hapis cezası istenen Ahmet Yavuz'un yangılanmasına başlandı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Ahmet Yavuz, tutuksuz yargılanan kuzeni Ömer Yavuz ile öldürülen Burcu ve babası Salih Şengel'in yakınları ile davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı.

Sanık Yavuz, duruşmada iddianamenin okunmasını ardından söz alarak, psikolojik olarak kendisini ifade edecek ve savunacak durumda olmadığını söyledi.

Mahkemeye daha önce yazılı olarak, "Nişanlısıyla aralarında yaşanan sorunlar nedeniyle evlerine konuşmak amacıyla gittiği, kayınpederi Salih ve kayınvalidesi Songül'ün ellerini öptükten sonra bir kenara oturduğu, daha derdini anlatamadan tartışma çıktığını ve sonrasında yaşananları hatırlamadığını" içeren savunması sanığın yüzüne okundu. Sanık Yavuz, bu savunmasını kabul ettiğini söyledi.

- Mağdura başsağlığı

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu, ölen Burcu Şengel'in olay günü yaralanan annesi Songül Şengel'e söz vermeden önce başsağlığı dileyerek metanetli davranmasını istedi.

Mahkemeye verdiği ifadesinde olay gününü anlatan anne Şengel, kızı ile sanık Ahmet Yavuz'un olaydan 6 ay önce nişanlandıklarını, o ana kadar kavga durumlarının söz konusu olmadığını belirtti.

Kısa süre önce oğlunun düğününü yaptıklarını, kızının nişanlısı ile dans ettiğini anlatan Şengel, şunları söyledi:

"O gün Ahmet eve geldiğinde kızım kahvaltını yapmış, eşim de namaz kılıyordu. Bu cani eve girip kızımla konuştuktan sonra tekrar dışarı çıktı. Ahmet, kendisini yolcu etmeye çalışan kızımı belinden tutarak beraberinde getirdiği arabaya götürmeye çalıştı. O eve planlı gelmişti ve arabadaki iki bıçaktan birini alıp evin içine girdi. Önce eşime sonra da kızıma vurdu. Kızımın 'Ahmet yapma, acıyor' dediğini duydum. Kızımı kurtarmaya çalışırken elim ve ayağımdan yaralandım. Bunlar planlı cinayetlerdir."

Haberin Devamı

Mağdur avukatı Bilge Mutlu Bilge de bir kişinin, 27 yerinden bıçaklanarak öldürmesinin "tasarlanarak ve canavarca hisle öldürme" suçunu oluşturduğunu savunarak, "Bu aileyi ben adaletin üstünlüğüne inandıramasaydım sonuçları çok daha farklı olurdu" dedi.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını dinleyen mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

- "Ölüm var, ölüm gibi ölüm var zulüm gibi"

Avukat Bilge Mutlu Bilge, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, adaletin en iyi şekilde tecelli edebilmesi için mahkemenin de yargılamayı en iyi şekilde neticelendirmesini ümit ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Duruşmanın ertelendiği 10 Mart tarihinden sonra belki 'evet bir kez daha adalet yerini buldu' diyebiliriz. Belki biz Burcu Şengel'i, Salih Amca'yı geri getiremeyeceğiz ama Münevver Karabulut'lar, Burcu Şengel'ler, Özgecan'lar... Artık yeter. Bu cinayet haberlerinden gına geldi. Allah'ın verdiği canı 27 bıçak darbesiyle alıyorsun, ondan sonra 'akli dengem yerinde değil' diyorsun. Ölüm var ölüm gibi ama ölüm de var zulüm gibi. Bu gerçekten zulüm gibi bir ölüm, içimizi kanatan bir ölüm."

Anne Söngül Şengel de sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu savunarak, "Çocuğumu ve eşimi bıçaklayarak öldürdü. Biz onun verdiği hiçbir ifadeyi kabul etmiyoruz. Olay günü elimden yaralandım ve hala o izi taşıyorum" dedi.

- Olay

Haberin Devamı

Erzurum'da geçen yıl 13 Ağustos'ta Ahmet Yavuz bir süre önce nişanlandığı Burcu ve babası Salih Şengel'i bıçaklayarak öldürüp, nişanlısının annesi Songül Şengel ve komşuları Hayati Hira'yı da yaraladığı, kuzeni Ömer Yavuz da suça iştirak ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, Ahmet Yavuz hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından iki kez müebbet ile 10 yıl, daha sonra serbest bırakılan ve kendisine yardım eden Ömer Yavuz hakkında da "kasten öldürmeye iştirak" suçundan müebbet hapis cezası istenmişti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!