Erzurum'da "Recep Akdağ'ı tehdit" davası

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Recep Akdağı tehdit davası
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 14:23

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ'ı, seçim çalışmaları sırasında "tehdit ettiği" ve "terör örgütü propagandası yaptığı" ileri sürülen kişinin yargılanmasına devam edildi

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'ı, Erzurum'da 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları sırasında "tehdit ettiği" ve "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla hakkında 1 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuksuz yargılanan sanık Yaşar Kalın ile avukatı ve tanıklar hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ahmet Kaya, Akdağ'ın seçim çalışmaları boyunca fotoğrafçılığını yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Mahallebaşı semtinde bir kahvehaneye gittik. Vatandaşla tokalaştıktan sonra sanık kahveye geldi ve tokalaşarak konuşmaya başladılar. Ankara Garı'ndaki patlamanın akabinde bu olaylar gerçekleşti. Bakan Bey'e suçlamalarda bulundu. 'Bizim oradaki Kürt kardeşlerimizi siz öldürdünüz' tarzında çeşitli terör propagandası şeklinde hakaretlerde bulundu. 'Siz burada dolaşamazsınız, dolaşmaya hakkınız yok. Ben nasıl Cumhuriyet Caddesi'nde dolaşamıyorsam siz de burada dolaşamazsınız' diyerek Bakan Bey'in üstüne yürüdü. Araya korumalar girdi."

Haberin Devamı

Sanık Kalın ise kendisine iftira atıldığını, iş talebinde bulunmak için orada olduğunu ve orada terörist gibi kendisine muamele yapıldığını savunarak, "Psikolojik olarak rahatsızım. 90'lı yıllarda geçici olarak tedavi oldum. Olay tarihinde de rahatsızlığım vardı. Psikolojik olarak birden bir şeyler oluyor, farklı şeyler görüyorum. Ben tedavi görme talebinde bulunuyorum" dedi.

Sanık avukatını da dinleyen mahkeme heyeti, eksik tanık ifadelerinin dinlenmesi ve sanığın akıl rahatsızlığı yönünden tedavi gördüğü beyanına ilişkin tedavi evraklarının mahkemeye sunulması ile suç tarihinde üzerine atılı tehdit ve terör örgütü propagandasını yapmak suçundan ceza sorumluluğunu etkileyen bir husus bulunup bulunmadığı hususunda rapor tanzim edilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Recep Akdağ'ın, 1 Kasım 2015'te yapılan milletvekili genel seçimi öncesinde Mahallebaşı mevkisinde seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği bir kahvehanede, Akdağ'a sözlü tehditte bulunduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı öne sürülen Yaşar Kalın gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kalın hakkında "tehdit" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!