Erzurum'da kurtuluş coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 15:47

Erzurum'da kurtuluş coşkusu

Haberin Devamı

Zafer KUMRU / ERZURUM,(DHA)- Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenelenen törene Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, AK Parti milletvekili Orhan Deligöz, MHP Milletvekili Kamil Aydın, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berov ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un, büyük Türk Milletinin tarihi misyonunda ve alın yazısında her zaman Anadolu'nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlenmiş, kutsal bir Müslüman coğrafyası olduğunu belirtti. Mehmet Sekmen, "1916-1918 yılları arasında Rus ordusu ile ittifak yapan Taşnak, Hınçak ve Ramgavar adlı Ermeni çeteleri Cinis'te, Tazegül'de, Alaca'da, Ilıca'da, Tepeköy'de, Dutçu'da, Yanıkdere'de, Karskapı'da, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa Konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası'nda, Yeşilyayla'da, Hasankale'de, Tımar'da, Köprüköy'de, Horasan'da tam bir müslüman Türk soykırımı gerçekleştirmiştir. Savaşla hiçbir ilgisi olmayan, masum sivil ahali, Ermeni çeteleri tarafından sadece Türk ve müslüman oldukları için katledilmişlerdir. Erzurum; vatanı için canını seve seve feda eden yiğitlerin şehridir. Erzurum'da hiçbir hane ve aile yoktur ki Rus ve Ermeni savaşlarında şehit vermemiş olsun. İstiklal ve hürriyet bizler için uğrunda ölünecek önemli ve vazgeçilmez kavramlardır. Erzurumlu vatanı için gözünü hiç kırpmadan seve seve canını feda eder. 12 Mart'ta Türk'ün sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisi, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığı tarihe altın harflerle yazılmıştır" diye konuştu.

Kutlama töreninde daha sonra Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri şiir okudu. Halk oyunları ekibinin gösterisi sonrası Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ise bazı marşları seslendirdi. Protokol üyeleri kutlama programı kapsamında Karskapı şehitliğini ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!