Erzurum'da Demokrasi Nöbeti coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Demokrasi Nöbeti coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 15:22

Erzurum'da Demokrasi Nöbeti coşkusu

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan 'Demokrasi nöbeti' coşkusu ilk günkü heyecanla devam ediyor. Meydanları boş bırakmayan Erzurumlular her gece Türk bayrağı dalgalandırıyor.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, Erzurumluların tarih yazdığını ifade etti. AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'ün de hazır bulunduğu demokrasi nöbetinde konuşan Başkan Sekmen, şunları söyledi:
"Tam 100 yıl önce 1916'da bir tarih yazdınız, şimdi yıl 2016 yine siz bir tarih yazdınız. Tarih tekerrür ediyor. Ama bu kendini bilmez satılmış ajanlar, bu milletle oyun oynamak isteyenler bilmiyorlar ki, bu millet öyle bir millettir ki bu milletin küllerinden yeniden doğuş olur, yeniden kurtuluş olur. Geleceğiniz aydınlık olsun." 
Vali Seyfettin Azizoğlu da, Türkiye'nin tarihin en tehlikeli oyununa tanık olduğunu bildirdi. Vali Azizoğlu, "Türk tarihinin en büyük ihanetiyle karşılaştığımız o meşhur gecede Cumhuriyet Caddesini dolduran 120 bin Erzurumlunun kahramanlığı sayesinde o oyunları onların başına çevirdiniz. Aziz Erzurumlular size, sizlerin güzel sözüyle hitap etmek istiyorum: 'Allah'ınıza kurban olayım.' Ne mutlu size ki, o gün o oyunları siz yüreğinizle, bileğinizle, gücünüzle, kuvvetinizle, cesaretinizle yok ettiniz. O gecenin sabahı vatanımızın yeniden dirildiği, yeniden milli mücadelenin kazanıldığı, geleceğe yeniden umutla baktığımız güzel bir güneş doğdu. O güneşin doğmasına vesile olan Bütün Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün evlatlarına Erzurum'dan, Dadaşlar diyarından en derin saygılarımızı, sevgilerimizi, hürmetlerimizi ve muhabbetlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.
Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Nurullah Akçayır, kahramanlık ve yiğitlik türkülerini hemşerileriyle birlikte seslendirdi. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!