Erzurum ve Erzincan'a 'tramvay projesi' tamam

Güncelleme Tarihi:

Erzurum ve Erzincana tramvay projesi tamam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 13:23

Erzurum ve Erzincan'a 'tramvay projesi' tamam

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- 2026 Kış Olimpiyatları için aday gösterilecek olan Erzurum ile Erzincan'ın kent trafiğini rahatlatacak, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tarafından hazırlanan 'tramvay projesi' Resmi Gazetede yayınlandı. 
    Erzurum, Erzincan, Kars ile birlikte 2026'da yapılacak 'Kış Olimpiyatları' için adaylık fikrini ortaya atan ve bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kabul ettiren Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum ve Erzincan'ın kent trafiğini rahatlatacak iki tramvay projesi hazırladı. Hazırlanan projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Erzincan Belediye Başkanlığına ait Üniversite-Dörtyol-Otogar-Havaalanı ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait 'Gar-Atatürk Üniversitesi Kampüs-Tıp Fakültesi-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi-Şehir Hastanesi-Yavuz Sultan Selim Bulvarı-Gar' tramvay hatlarının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilecek.
    Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, uzun süre üzerinde çalıştığı  tramvay projesinin yapımına başlanması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan maddi destek talebinde bulunduğunu hatırlattı. Mustafa Ilıcalı, "Talebin ardından Erzurum’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 13 kilometrelik raylı sistemin yapımına bu yıl içerisinde başlayacağız' dedi. Erzurum ve Erzincan'da yapılacak tramvay projesini Ulaştırma Bakanlığı gerçekleştirecek. Erzurum ve Erzincan'a hayırlı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!