Erzurum’un Milletvekilleri Belli Oldu

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’un Milletvekilleri Belli Oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 10:33

EFKAN ALA

25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonuçlarına göre Erzurum’da AK Parti 4, MHP ve HDP 1’er milletvekili çıkardı.
Erzurum’da resmi olmayan sonuçlara göre açılan sandıklarda milletvekillerinin isimleri şekillendi. 25.Dönem milletvekilliği seçimlerinde 6 milletvekili bulunan Erzurum’da AK Parti 4, MHP ve HDP 1 milletvekili çıkardı. Erzurum’u AK Parti’den Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, MHP’den Kamil Aydın, HDP’den ise Seher Akçınar Bayar mecliste temsil edecek.
ERZURUM’UN YENİ MİLLETVEKİLLERİNİ TANIYALIM
EFKAN ALA KİMDİR? (AK Parti)
1965 yılında Erzurum’un Oltu İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar Köyü’nde, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1987 yılında mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı. 1988 yılında Sakarya Valiliği’nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu’nun Gölyaka ve Isparta’nın Sütçüler İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, yurtdışı stajı kapsamında bir yıl İngiltere’de eğitim gördü. 1991 yılında Trabzon’un Dernekpazarı İlçesi’ne Kaymakam olarak atandı. Daha sonra, ikişer yıl süre ile Ordu’nun Kabataş İlçesi Kaymakamlığı ve Tunceli Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1999 yılında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2001-2003 yılları arasında Turizm Bakanlığı’nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu. 30 Ocak 2003 tarihinde Batman Valisi olarak atanan Efkan Ala, 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atandı. 8 Eylül 2007 tarihinde atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü. Efkan Ala, 26 Aralık 2013 tarihinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde İçişleri Bakanı olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Efkan Ala iyi derecede İngilizce bilmektedir.
ADNAN YILMAZ KİMDİR? (AK Parti)
Adnan Yılmaz, 29 Ekim 1953’te Erzurum Hasankale’de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatime’dir. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Erzurum Belediyesinde göreve başladı. 1973’te Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) Ankara Bölge Müdürlüğüne atandı. TZDK Erzurum Bölge Müdürlüğünde Personel Şefi, Bölge Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 1992’de Erzurum Bölge Müdürü oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Kamu Yöneticisi, Uzman, Şube Müdürü ve Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2011 Genel Seçimlerinde 24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olarak seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Tarım Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Genel Sekreteri ve Türkiye Peru Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk sahibidir.
ZEHRA TAŞKESENLİ KİMDİR? (AK Parti)
1972 yılında Erzurum da doğdu 1995 Uludağ Üniversitesi İ..B.B.F den mezun oldu Aynı yıl Marmara Üniversitesinde İktisat ana bilim dalında mastır başladı . 1997 yılında Gümrük Birliğinin Otomotiv Sektörüne etkisi tezini hazırlayarak mezun oldu . 1998 yılında Sürekli Eğitim Merkezinden Mezun oldu 2001 Yılında ABD doktora çalışmalarına başladı halen tez aşamasındadır. 2006 yılında Bahçeşehir Üniversitesin de AB İlişkileri mastırına başladı . Düzenleyici Etki Analizlerinin Müzakere Sürecinde ki Önemi ve Katı Atık Entegre direktifi uygulaması konusunda tez çalışmasına devam etmektedir. 20005 yılında ENTO dan Proje Yönetimi Eğitimlerini aldı. 1995 Yılından İtibaren yerel yönetimlerde Çalıştı. İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. yöneticilik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 1996 HABİTAT 2 zirvesi için oluşturulan organizasyon ekibinde yer aldı. 1997 yılında itibaren AB bölgesel Politikası , Enerji Politikası ve Türkiye’nin uyumu konusunda çeşitli araştırmalarda bulundu. Akif iş Gücü projesinde danışman olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren Türk Yerel Yönetimlerinde ilk olan Yerel Kalkınma ve AB ilişkileri koordinasyon Merkezini Zeytinburnu’nda kurdu. Bu proje 2006 Nisan Ayında Belediyeler Arası Yapılan yarışmada ödül aldı.. Akif iş Gücü projesinde danışman olarak çalıştı Yenileşme ve Değişim İçin Türkiye de Sosyal Diyalog Güçlendirilmesi Hibe Programı Çerçevesinde Yürütülen Sosyal Diyaloga Doğru İlk Adımlar Projesinin Koordinatörlüğünü yürüttü. Türk Psikologlar Derneği tarafından Yürütülen Türkiye Üreme Sağlığı Projesi çerçevesinde Menopoz ve Andropoz Projesinde görev aldı. Dünya Bankası tarafından finanse edilen İSMEP projesinde danışman olarak görev almaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Kamu Kuruluşlarında AB mali Yardımları ve Proje Döngü Yönetimi Eğitimleri vermekte, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlere Danışmanlık yapmaktadır.
İBRAHİM AYDEMİR KİMDİR? (AK Parti)
26.02.1962 tarihinde Erzurum’da doğdu. Tahsil hayatının tamamını Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası bir süre Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak çalıştı. Bu dönemde Erzurum Serbest Muhasebeci ve mali Müşavirler Odası Kurucu heyeti içinde bulundu ve ESMMMO’nun çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2014 yılında Sakarya Üniversitesinin vermiş olduğu Lisans Üstü düzeyindeki eğitimi tamamlayarak Bağımsız Denetçi oldu. Bölgede kurulan ilk özel hastane olan Özel Şifa Hastanesinin Kurucu ortaklarından oldu. Halen bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını Yürütmektedir. Aynı zamanda 1992 yılında ERZURUM Gazetesini kurarak basın yayın hayatına atıldı. Günlük yayınlanan bu gazetenin sahibidir. Eş zamanlı olarak 1993 yılından bu yana hizmet veren Kanal 25 TV’nin hem kurucusu hem de ortakları arasındadır. AK Parti’nin kuruluş aşamasında partinin Erzurum kurucu İl Yönetiminde, Tanıtım ve Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi. Partinin Erzurum’daki yapılanmasında İl ve İlçe teşkilatlarının oluşturulma çalışmalarında yer aldı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde Ak Parti Erzurum 6. sıra adayı olarak görev aldı.
KAMİL AYDIN KİMDİR? (MHP)
Kamil Aydın, 1963 yılında Erzurum’un Veyisefendi Mahallesin’de doğdu. İlkokulu 12 Mart İlkokulu’nda , ortaokulu 23 Temmuz Ortaokulu’nda ve lise tahsilini de Erzurum Lisesi’nde tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında Robert Koleji yaz okulu sertifikası aldı. Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) tarafından organize edilen Doğu Anadolu Kırsal Kalkınma Projesi’nde (1985) görev aldı. 1989-1995 yılları arasında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İngiltere’nin Warwick Üniversitesi’nde tamamladı.1 Aralık 2008’de Atatürk Üniversitesi’nde yürüttüğü idari ve akademik görevlerde bulundu. 2001- 2009 yılları arasında Dil Merkezi Müdürü, 2006-2009 yıllarında da Etik Kurul Üyeliği görevlerinde bulunan Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır. Aydın, iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.
SEHER AKÇAYIR BAYAR KİMDİR?(HDP)
1982 yılında Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi’nde doğdu. İlk Öğretimini burada, Orta ve Lise öğretimini Malatya’da tamamladıktan sonra 1998 yılında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandı. 28 Şubat yönetiminin devam meden baskıcı uygulamaları Yükseköğretim Kurumu’nun başörtüsü yasakları nedeniyle üniversiteyi yarıda bıraktı. Yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra 2011 yılındaki 28 Şubat mağduru öğrenciler içini yapılan aftan yararlanarak kazandığı bölüme tekrar devam etti ve bölümü bitirdi. Yaklaşık on yıldır Diyarbakır’da ikamet etmektedir. İnsan Hakları Derneği vb. kuruluşlarda aktivist olarak görevlerde bulundu. Yine İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Diyarbakır Şubesi’nde şube başkanlığı ve şube başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. İnsan Hakları Araştırma Derneğinin kurucularındandır. Yine İHAD Diyarbakır Temsilcisi olarak faaliyetlerde bulundu. Çeşitli yayın organlarında yazılar yazan Bayar, Hür Bakış internet sitesinde yazılarına devam etmektedir. Yine, farklı basın yayın kuruluşlarında insan haklarına ilişkin çalışmalar yürütmektedir. Koma Jinan Azad (KJA) delegesi olup evli ve bir çocuk annesidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!