Erzurum kent portalı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Erzurum kent portalı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 12:35

Erzurum kent portalı tanıtıldı

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum ile ilgili tüm bilgilerin yer alacağı ve tanıtımına katkı sağlamanın yanı sıra kullanıcıları bilgilendirmeyi de amaçlayan Erzurum Kent Portalının tanıtımını yaptı.

Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında 1919'da Erzurum Kongresinin yapıldığı tarihi binada düzenlenen törene Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, vali yardımcıları, kaymakamlar katıldı. Toplantıda '2016- 2017 yılı Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Ligi İş Birliği Protokolü' imzalandı. Valilik tarafından hazırlanan ve uygulanacak protokole göre, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi arasında bilim, sanat, kültür, spor ligi konularında iş birliği yapılacak. 
Kent Portalında vatandaşların Erzurum'la ilgili her türlü bilgiye ulaşılabileceğine işaret eden Vali Azizoğlu, Kent Portalının sadece Erzurumlulara değil, kente başka şehirlerden gelecek turistlere her konuda rehber olacağını bildirdi. Erzurum Kent Portalında, kamu kurum kuruluşlarının adresleri, kent haberleri,önemli yerlerin telefon numaraları ve iki boyutlu haritaların da bulunacağını anlatan Vali Azizoğlu, portalda il genelinde yapılacak olan faaliyetlerin duyurulacağını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan çalışmanın, Erzurum ve Doğu Anadolu'nun yeniden ayağa kalması açısından önemli olduğuna dikkat çekti. 
Portalın Erzurum ile ilgili tüm bilgilerin yer alacağı, tanıtımına katkı sağlamanın yanı sıra kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçladığına işaret eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitelerin eğitim, öğretim, araştırma misyonlarının yanında toplum ve kurumlarla iş birliği yapması gerektiğini hatırlattı. Erzurum Kent Portalı yazılımının Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlandığını ve bu konuda üniversitenin sunucularının kullanıldığını ifade eden Prof. Dr. Çomaklı üniversite olarak bu tür projelerin içinde her zaman yer alacaklarına vurgu yaptı. 
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!