Erzurum eski Baro Başkanı ve 3 avukat tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Erzurum eski Baro Başkanı ve 3 avukat tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 15:16

Erzurum eski Baro Başkanı ve 3 avukat tutuklandı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA) - DARBE girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY operasyonunda, Erzurum'da gözaltına alınan 7 avukattan 4'ü tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sürüdürülen operasyonda Erzurum Barosu eski Başkanlarından Mehmet Güzel ile avukatlar Hakan Dişkeser, Fatih Topal, Şerafettin Yaşar Laloğlu, Osman Akın, Muhammet Hatip Dilek ve Nurullah Arıcı gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan avukatlardan Mehmet Güzel, Hakan Dişkeser, Fatih Topal ve Şerafettin Yaşar Laloğlu tutuklandı. Osman Akın, Muhammet Hatip Dilek ve Nurullah Arıcı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
BARO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Avukatların tutuklanmaları ile ilgili açıklama yapan Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan şöyle dedi:
"Ülkemiz dış merkezli alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Bu zor dönemin atlatılması için Erzurum Barosu olarak olanca gücümüzle devletimizin, demokrasimizin ve meşruiyetin yanında olacağız. Bir hukukçu olarak bu zor ve olağanüstü hal şartları içerisinde demokrasiye, hukuka, insan hak ve özgürlüklerine, adil yargılama ilkelerine azami özenin gösterilmesini diliyorum. En kısa zamanda FETÖ, PKK, İŞİD ve diğer tüm terör örgütlerinin kökünün kazınacağına olan inancımız tamdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!