Erzurum’da Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi...

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’da Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitimi...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 17:04

ERZURUM'DA BİLGİ GÜVENLİĞİ FARKINDALIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü personeline Bilgi Güvenliği Farkındalık ve Bilgi Güvenliği Politikaları Eğitimi verildi.
112 Acil Çağrı Merkezi Eğitim Salonunda verilen eğitim üç günde tamamlandı. 19-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılan eğitim seminerinde Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melike Aydemir "siber güvenlik" konusunda sunum gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü Bilgİ Güvenliği Yetkilisi Yunus Aktepe ise "Bilgi Güvenliği Farkındalık, Sosyal Medya ve Sosyal Mühendislik ile e-Posta Kullanımı ve Güvenliği" konularında personeli slayt gösterisi ve videolu görsellerle bilgilendirdi.
Sağlık çalışanlarını günlük hayatta ve mesai saatleri boyunca sosyal medyada karşılaşılabilecek olumsuz koşullara karşı uyarıldığı ve kötü niyetli sosyal medya saldırganlarına maruz kalmamaları için alınması gerekli tedbirleri görsel materyallerle anlatıldığı eğitime İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik de katıldı. Vançelik, çalışan personelin internet ortamında hem kurumsal hem de şahsi olarak düşebilecekleri olumsuz durumlara karşı bilinçlendirme adına yapılan bu eğitimin büyük önem arz ettiğini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik eğitim seminerinin sonunda Yrd. Doç. Dr. Melike Aydemir’e teşekkür belgesi takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!