Erzurum 2011 meşalesi Trabzon'da

Güncelleme Tarihi:

Erzurum 2011 meşalesi Trabzonda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 09:57

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın (UNIVERSIAD) meşalesi, Trabzon'a geldi.

Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek oyunlar için İstanbul Taksim Meydanı'nda yakılarak Türkiye turu kapsamında il il taşınan meşale, Trabzon'a getirildi.

Trabzon Valiliği önünde yakılan meşale, Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, kurum amirleri ile çok sayıda öğrencinin de katılımıyla yapılan yürüyüş ile Meydan'a getirildi.

Milli judocu Aynur Samat tarafından taşınan meşale, Meydan'da kurulan platforma Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve beraberindeki öğrenciler tarafından yerleştirildi.

Meslek hayatının en zor günlerinden birisini yaşadığını belirten Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde bugün meydana gelen ve 5 tekvandocunun hayatını kaybettiği kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Doker, Erzurum'da düzenlenecek 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın ülke sporu adına büyük kazanımlar sağlayacağını belirterek, “Bu organizasyonun ardından Trabzon'da düzenleyeceğimiz Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nı da acısız bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Bir diğer olimpiyat meşalemizi Trabzon Avni Aker Stadı'nda yakacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından olimpiyat meşalesi yürüyüşüne katılan protokol üyelerine plaket takdimi yapıldı.
Ankara'nın ardından Trabzon'a gelen olimpiyat meşalesinin son durağı, oyunların düzenleneceği Erzurum olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!