Erzincan'da şüpheli araç polisi alarma geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda şüpheli araç polisi alarma geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 13:30

- Okul ve askeri lojmanların bulunduğu sokakta park halinde bulunan çalıntı araç nedeniyle binadaki öğrenciler tahliye edildi - Araç, incelemenin ardından çekiciyle İl Emniyet Müdürlüğünün otoparkına götürüldü

Haberin Devamı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da okul ile askeri lojmanların bulunduğu sokaktaki çalıntı araç, polisi alarma geçirdi, arabanın bulunduğu bölgedeki okul tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre Cumhuriyet Mahallesi'nde İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile askeri lojmanların bulunduğu 402. Sokak'ta, 34 UZ 994 plakalı aracın uzun süredir park halinde durduğu yönünde yapılan ihbar üzerine yapılan plaka sorgulamasında, aracın çalıntı olduğu belirlendi.

Aracın çalıntı çıkması üzerine bomba yüklü olabileceği şüphesiyle polis ekiplerince çevrede güvenlik önlemi alındı. Erzincan Emniyet Müdürü Doğan İnci de olay yerine gelerek alınan önlemleri ve yapılan çalışmaları yerinde takip etti.

Alınan önlemler kapsamında, aracın bulunduğu sokaktaki İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tedbir amaçlı olarak tahliye edildi.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen jandarma ve polis bomba imha ekiplerince araçta inceleme yapıldı. Patlayıcı maddelere duyarlı jandarma dedektör köpeğinin de kullanıldığı incelemede, köpeğin bagaj bölümünde uzun süre beklemesi üzerine, aracın arka camı fünye ile kontrollü şekilde patlatıldı. Bu sayede bagaj ve arka bölümü incelenen araç, detaylı inceleme için daha sonra çekiciyle Erzincan Emniyet Müdürlüğü parkına çekildi.

İncelemeler süresince aracın bulunduğu sokak ve bağlantısı olan Ordu Caddesi yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!