Erzincan’da şehitler ziyaret edildi

Güncelleme Tarihi:

Erzincan’da şehitler ziyaret edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 16:39

Erzincan’da şehitler ziyaret edildi

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA) –  ERZİNCAN’da '15 Temmuz Destanı' adı altında düzenlenen etkinlikler Garnizon Şehitliği ziyareti ile başladı.
15 Temmuz başarısız darbe girişiminin yıldonu öncesinde şehitlikte düzenlenen programa Vali Ali Arslantaş, 3. Ordu komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Baro Başkanı Adem Aktürk, İl Jandarma Komutanı Albay Tümay Özgür, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit aileleri ve davetliler katıldı.
    İl Müftü Vekili Harun Özkan tarafından şehitlere dua edildi. Şeref defterini yazan Vali Arslantaş "Asırlardır yaşadığımız bu mukaddes topraklarda, millet olma şuurunun oluşmasında önemli kilometre taşlarından biri olan 15 Temmuz şehitlerini anma demokrasi ve birlik gününü idrak etmenin kıvancını yaşamaktayız. Vatanını ve milletini canı pahasına koruyan aziz milletinin kahramanlarını unutmamak, unutturmamak, gelecek nesillere anlatmak hepimizin boynumuzun borcudur. Bu aziz vatanın istiklali için sıra dağlar gibi duran aziz şehitlerimiz bir mensubu olarak devletimizin bekası için her türlü tehdit ile mücadele edeceğiz" dedi. 
    Daha sonra Vali Arslantaş ile protokol üyeleri şehitlikte bulunan mezarları ziyaret ederek karanfil bıraktılar ve şehit aileleri ile bir süre sohbet ettiler.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!