Erzincan'da meralar ihale edildi

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda meralar ihale edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 10:54

Erzincan'da meralar ihale edildi

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN'da 37 mera ve yayla için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde ihale yapıldı. 



İl Mera Komisyonu tarafından ihaleye çıkartılan meralar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda sürü sahiplerine kiralandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Saadettin Taşkesen başkanlığında toplanan İl Mera Komisyonunun huzurunda il genelindeki ihtiyaç fazlası 37 mera ve yayla ihaleye çıkarıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı ihalede sürü sahipleri meraları kiralayabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.



İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Saadettin Taşkesen katılanlara yönelik yaptığı konuşmada "Kiraya verdiğimiz meraları alan sürü sahipleri sözleşmeye uymak durumundalar. Mera ve yaylalar kurallara uygun olarak kullanıldığı takdirde uzun yıllar hayvancılık yapan çiftçilerime hizmet verecektir. Aşırı ve düzensiz otlatma meralarımıza yoğun zarar verecektir. Unutulmamalıdır ki sürdürülebilir bir kalkınmanın ilk şartı mevcut durumu korumaktan geçer" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!