Erzincan’da acemi eğitimlerini tamamlayan erler yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Erzincan’da acemi eğitimlerini tamamlayan erler yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 15:56

Erzincan’da acemi eğitimlerini tamamlayan erler yemin etti

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA) – ERZİNCAN 59'ncu Topçu Eğitim Tugayı’nda acemi eğitimlerini tamamlayan 263'ü kısa dönem, 2 bin 980 asker için yemin töreni düzenlendi.

59'ncu Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'ndaki yemin töreni, sancağın yerini alması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 449'u Jandarma, 263'ü kısa dönem olmak üzere 1997-4 tertip toplam 2 bin 980 acemi erin yemin ettiği törende, kısa dönem er Oğuzhan Demiral ile piyade er Hacı Sarıcan yaş kütüğüne plaket çaktı. 

59. Tupçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral  Sebahattin Türker törende yaptığı konuşmada, Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunun altını çizerek; “Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. TSK'mızın en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi bir asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, TSK ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yemin eden erler geçit töreni düzenledi. Yakınları ise o anı cep telefonu ile ölümsüzleştirmek için birbirleriyle yarıştı. Geçiş töreninin ardından askerler yakınları ile bir araya gelerek hasret giderdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!