Erzincan'da 15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda 15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 15:48

Erzincan'da 15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Haberin Devamı

Coşkun MENEK /ERZİNCAN, (DHA)-Erzincan’da 15 Temmuz Şehitleri anısına oluşturulan hatıra ormanına 260 fidan dikildi.
    15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına Erzincan- Sivas karayolu üzerinde bulunan Atatürk Kent Ormanı girişinde hatıra ormanı oluşturuldu. Fidan dikme programına Vali Ali Arslantaş, 3'üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Orman İşletme İl Müdürü Tekin Işık, adliyede görev yapan hakim, savcı ve davetliler katıldı. 15 Temmuz şehitleri anısına oluşturulan orman kapsamında 260 fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade eden Tekin Işık, Erzincan’da yaptıkları ağaçlandırma çalışmalarının yanında bu tür hatıra ormanları çalışmaları da yaptıklarını söyledi.
    Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek, "FETÖ/PYD'nin darbe girişimi sırasında 15 Temmuz’da ülkemizi ve milletimizi canları pahasına koruyan şehitlerimizi her zaman minnet ve şükranla anacağız. Devlet ve millet olarak, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olacağız. Bu anlamlı etkinlik vesilesiyle ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu. 
    Emeği geçenleri tebrik eden Vali Ali Arslantaş, FETÖ/PYD tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit edilen 250 şehidimizin anısına dikilen fidanların ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaptı. Dikilen fidanların bakımlarının düzenli olarak yapılması talimatını veren Arslantaş emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!