Erzincan ve Ağrı'da ulaşıma kar ve tipi engeli

Güncelleme Tarihi:

Erzincan ve Ağrıda ulaşıma kar ve tipi engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 12:13

Erzincan ve Ağrı'da ulaşıma kar ve tipi engeli

Haberin Devamı

Oğuzhan HANÇER- Coşkun MENEK/ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN ve Ağrı'da kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Erzincan-Sivas karayolundaki ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle özellikle Erzincan-Sivas karayolunda ulaşımı olumsuz etkiledi. Erzincan-Sivas karayolunun 40’ncı kilometresinde Sakaltutan Geçidi ile Erzurum-Bayburt karayolu arasındaki Kop Geçidi'nde kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle ağır tonajlı araçlar, ilerlemekte güçlük çekiyor. Birçok TIR ve şehirlerarası yolcu otobüsleri dinlenme tesislerine sığındı. Karayolları ekipleri yolları açık tutmak için gün boyu temizlik ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Erzincan'da 100 köyün ilçe ve kent merkezleri ile olan bağlantısı kesildi. Meteorolji Genel Müdürlüğü resmi Twitter hesabından Erzincan - Sivas karayolununda masrur kalan araçların fotoğrağını paylaştı.
Öte yandan Ağrı'da da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Etkisini giderek artıran kar, hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde ulaşımda aksamalara neden olurken kentte kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre 138 köy yolunun kapandığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!