ERÜ'de, 'Kuş Uçuşu Uzaklık 2' karma seramik sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

ERÜde, Kuş Uçuşu Uzaklık 2 karma seramik sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 18:04

ERÜ'de, 'Kuş Uçuşu Uzaklık 2' karma seramik sergisi açıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 'Kuş Uçuşu Uzaklık-2 Karma Seramik Sergisi’nin açılışı yapıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına; Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Murat Doğan ve Prof.Dr. Karamehmet Yıldız, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurdan Gökçe’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yard.Doç. Dr. Nizam Orçun Önal, serginin genç akademisyenlerin ürünü olduğunu söyledi. Serginin 12 Mayıs'a kadar açık lacağını söyleyen  Yard.Doç.Dr. Önal, şöyle dedi:
“Sergimiz 34 farklı üniversitenin seramik bölümünden çok sayıda akademisyen tarafından oluşturulmuştur. Bu sergiyi her sene farklı bir üniversitede yapmaya planlıyoruz. İlkini Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirdik ikincisi de üniversitemize nasip oldu Güzel bir sergi olduğunu düşünüyorum. Burada olan herkese teşekkür ediyorum.”
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevli. Pınar Baklan Önal, Türkiye’de büyük şehirler dışında seramik sanatının örneklerini çok fazla göremediklerini kaydetti. Önal, “Türkiye’de büyük şehirler dışında seramik sanatı örneğini çok fazla göremiyoruz. Bu açıdan öğrencilerimizin ve bizlerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!