ERÜ’de Havacılık sektörü tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

ERÜ’de Havacılık sektörü tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 11:12

ERÜ’de Havacılık sektörü tartışıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Gençlerle Yeni Ufuklara” konulu söyleşide havacılık sektörünün turizmdeki yeri ve önemi ele alındı.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türk Hava Yolları (THY) Kastamonu Müdürü Savaş Karaçam ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. THY Kastamonu Müdürü Savaş Karaçam, havacılık sektörüyle ilgili bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Havacılık sektörünün sıradışı bir meslek olduğunu belirten Karaçam, ekonomik faaliyetlerin dünyayı küresel bir pazar haline getirmesiyle hava yolu taşımacılığının büyük önem kazandığını kaydetti. Karaçam, “İyi bir turizmci yeniliğe açık olmalıdır. Bu yüzden turizm öğrencileri kendini sadece otel işletmeciliği ile sınırlı tutmamalıdır. Turizm Fakültesinde eğitim görmüş olmanın getirdiği zihin ve beceri kodu sizi her alanda başarılı kılacaktır” dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise konuşmasında, “Sivil havacılık ulaştırma sektörü, günümüzün önemli sektörlerinden biridir. Havacılık sektörünün ülkemizde gelişme göstermesiyle nitelikli işgücü ihtiyacı doğmuştur. Bu nedenle hava yolları işletmeciliği turizmde iyi bir iş ortamı oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!