Eğitim Haberleri

EĞİTİM

    ERÜ'de gastronomi şenliği

    AA
    19.04.2016 - 14:29 | Son Güncelleme: 19.04.2016 - 17:35

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi öğrencilerince Gastronomi Şenliği düzenlendi.

    Turizm Haftası kapsamında fakültede gerçekleştirilen etkinlikte, üniversite öğrencileri hem kendi yörelerine ait yemekleri hem de unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri yaptı.     

    Şenlikte, İzmir, Mardin, Nevşehir, Adana gibi kentlerin yöresel yemeklerinin yanı sıra Kırgızistan, Azerbaycan gibi ülkelerin lezzetleri de yer aldı.     

    Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, etkinliğin 8'incisini düzenlediklerini söyledi. Türkiye'nin zengin bir yeme-içme kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Karamustafa, "Her yöremizin kendine özgü zengin bir yemek kültürü var. Annelerimizin, büyüklerimizin hafızasında olan ama bugün unutulmuş yemeklerin tekrar gün yüzüne çıkmasını, sunulmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz hem bu yemekleri yapıyorlar hem de farklı şekillerde sunuyorlar. Kendi yörelerine ait, gizli kalmış yiyecekleri bugün burada ortaya çıkarıyorlar" diye konuştu.     

    Mardinli öğrenci Bekir Temizer, Mardin güveci adlı yemeğini Kırgızistanlı arkadaşı İzmir Karrimanov ile yaptığını söyledi.     

    Temizer, "Memleketime özgü bir tat. Buradaki arkadaşlarımın ve hocalarımın da tatmasını istedim" dedi.     

    İzmir'den Kayseri'ye eğitim için gelen Cansu Yıldırım da memleketine özgü fava mezesini (bakla ezmesi), Nevşehirli Tuğba Yıldırım ise kayısı yahnisini davetlilere ikram etti.     

    Azerbaycanlı Mizat Kahramanlı da Rusya'dan kendi kültürlerine geçen mimoza salatasını beğeniye sundu.     

    ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven de öğrencilerin yemeklerini inceleyerek tattı.     

     

    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı