ERÜ’de, ders gibi Türk musikisi konseri

Güncelleme Tarihi:

ERÜ’de, ders gibi Türk musikisi konseri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 17:20

ERÜ’de, ders gibi Türk musikisi konseri

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Kültür-Sanat Komisyonu ve Cevher-i Musiki tarafından “Albert Bobowsky’den Ali Ufki’ye Türk Musikisinin Yazılı İlk Derlemeleri” konulu konser verildi.
ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan Cevher-i Musikinin kurucusu Prof. Dr. M. Hakan Cevher, Türk Musikisinin zaman içinde geçirdiği evrelerin önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Cevher, “Cevher-i Musiki topluluğun amacı; Geleneksel Türk Musikisinin her türüne aynı mesafede durarak geçmişten günümüze kadar Türk Musikisinin geçirdiği evreler üzerinde akademik çalışmalar yapmak ve bunları icraya dökmektir” dedi. 

Türk Musikisinin yazılı ilk eserlerinin seslendirildiği konserde, Tolga Meriç, Kaşif Demiröz, Mehmet Yalgın, Ergün Karadağ, Sami Büyüköztekir ve Serkan Çelik görev aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!