ERÜ’de 'Çanakkale Ruhu' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

ERÜ’de Çanakkale Ruhu anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 12:42

ERÜ’de 'Çanakkale Ruhu' anlatıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi’nde (ERÜ), Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102'nci yıl dönümü nedeniyle 'Çanakkale Ruhu' konulu konferans düzenlendi.
Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile çok sayıda davetli katıldı.
Konferansın konuşmacısı ise Okutman Ahmet Nedim Kilci oldu. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlatan Kilci, "Milli ve manevi değerlerine her zaman sahip çıkan gençlerin yaptığımız bu etkinliğe talep göstermesi çok iyi. Bütün çabamız, ahde vefa adına şehitlerimizdir. Bu vatan için şehitlerimizin neler yaptıklarına, kanını, canını ve gözyaşını dökenlerin bu vatan için neler verdiklerini anlamaya çalışalım. Unutmayalım ki, bir Mehmetçik o tertemiz alnından vurulduğu gün değil, unutulduğu gün ölür. Mehmetçiklerimize hak ettiği değeri verelim, ve tüm yaptıklarını bu vatan için neler çektiklerini gelecek nesillere aktaralım" dedi.
Aradan bir asır değil, asırlar geçse de Çanakkale’nin unutulmayacak bir destanın adı olduğunu vurgulayan Kilci, Balkan harbinde yaşanılan olayları anlatarak, "Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin, açlık hiçbir şeye benzemez. Balkanlarda, 55 günlük yemek ile 156 gün geçirildi. Kimi açlıktan dayanamadı ve 156 günün sonunda sağ kalanların ise kimi tırnakları ile kimi dişleri ile ağaç kabuklarını yediler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!