ERÜ’de 'Afrika Günü'

Güncelleme Tarihi:

ERÜ’de Afrika Günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 12:51

ERÜ’de 'Afrika Günü'

Haberin Devamı

KAYSERİ , (DHA) - ERCİYES Üniversitesi’nde (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından “Afrika Günü” etkinliği düzenlendi.
Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe,  Çad Büyükelçilik Temsilcisi Muhammed Abdullah, Afrika Ekonomik, Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Erdem, ERÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü Temsilcisi Doç. Dr. Kasım Karaman, ERÜ Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Kara’nın yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, Afrika kültürüne ait yöresel yemek, kıyafet ve çeşitli objelerin tanıtıldığı stantların gezilmesiyle başladı. Afrika Ekonomik, Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Erdem, konuşmasında, Erciyes Üniversitesi’nde yaklaşık 300 civarında Afrikalı öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Prof. Dr. Erdem, “Bu sayı hiç azımsanacak bir sayı değil. Afrikalı öğrencilerimizin Afrika kıtasının hemen hemen tamamına yayıldığını düşündüğümüz zaman, bu hem üniversitemiz, hem de ülkemiz açısından büyük bir değer ifade ediyor” dedi.
Konuşmanın ardından plaket ve sertifika takdimine geçildi. Afrika’yı tanıtan video gösterimi, tiyatro, yöresel dans ve defileyle etkinlik son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!