ERÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Önlük Giyme Töreni” düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

ERÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Önlük Giyme Töreni” düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 08:07

ERÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Önlük Giyme Töreni” düzenlendi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “Eczacılık Bayramı” etkinlikleri kapsamında “Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, Kayseri Eczacı Odası Genel Sekreteri Uğur Nuri Akın’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Narin, kuruluşundan bu yana fakültelerinden mesleğine ve insanlığa yardım etmeyi seven nitelikli eczacıların mezun edildiğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Narin, “Üniversitemiz temel öğelerinin eğitim araştırma, kamuoyu bilgilendirme ve meslekle ilgili sorunları tespit ve çözüm önerileri sunma görevi olduğu düşüncesiyle bize emanet edilen yetiştirmekle yükümlü olduğumuz öğrencilerimize ve bilim teknolojiye katkı sağlamak için çalışmamız gerektiği konusunda sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumluluklarımızın yerine getirilmesinde en güçlü destekçilerimiz öncelikle öğrencilerimiz, fakülte ve üniversite çalışanlarımız ile paydaşlarımızdır” dedi.

 Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında eczacılığın kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Rektör Güven, “Eczacılık mesleği ilk başladığı tarihlerde ilaç üretimi görevleri varken bugün gelinen noktada daha çok eczaneler, hazır ilaçların satılması, çok azda ilaç hazırlanması gibi görevler yerine getiriyorlar. Tabi hastanelerde görev alan eczacıların farklı görevleri de olabiliyor. Ama eczacılık mesleği aslında ilaç üretimi ile ilgili doğrudan ilişkili bir meslek. İlaç sanayide ülkemiz için stratejik ve dışa bağımlı olduğumuz bir alan. Herhangi bir savaş veya olumsuzluk durumunda kendi ilaçlarınız kendiniz üretemezseniz çok büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle de ülkemiz stratejik alan olarak belirledi ilaç üretimini ve bu alanda da çalışacak insanlara ihtiyacımız var. İnşallah sizler genç bilim insanları olarak okulunuzu bitirdiğinizde uzmanlık eğitimleriniz sırasında inşallah bu bilgileri alarak, ülkemizin gelecekteki ilaç moleküllerinin ve üreteceği ilaçların ana kaynağı sizler olacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere, öğretim üyeleri tarafından önlükleri giydirildi. Etkinlik dönem birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıfların birinci, ikinci ve üçüncülerine teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!