Erten’den Acar açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Erten’den Acar açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 14:41

KARŞIYAKA Başkanı Ali Erten, kulübün 22-29 Aralık’taki yapılacak olağanüstü genel kurul nedeniyle düzenlediği basın toplantısında görev dönemiyle ilgili bilgi verdi, dışarıdan destek veren iş adamı Erdal Acar’la yaşanan sorunlara da açıklık getirdi.

Haberin Devamı

Acar’ın basın danışmanlığını yapan Emrah Öztürk’ün yolsuzluk iması taşıyan sözlerine değinen Başkan Erten, bu konuda şunları söyledi:

"Bu şahıs, bizden hesap soramaz. Bahsedilen 3 milyon TL dahil, hesaplarımızı divana ve denetim kuruluna teslim ettik. Erdal Acar, bize sezon öncesi ciddi kaynak sağladı. Bunun için her zaman teşekkür ettik. Bugüne kadar ağzımdan sayın Acar’la ilgili saygısız bir tek kelime çıkmamıştır. Kulüp olarak aynı saygıyı bekleme hakkımız var. Acar’la fikir ayrılıklarımız bu noktada ve ilişkinin kurumsal disiplin altına alınmaması, sözleşme yapılmamasından kaynaklanıyor."

Erdal Acar’ın kongre öncesi bir adaya destek açıklamasında bulunmasını normal karşıladığını belirten Başkan Erten,ş sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer Acar’la sponsorluk anlaşması sağlayıp destek alıyorlarsa, biz bunu alkışlarız. Yaşar Holding’le 50 yıldır sözleşme yapıyoruz. Erdal Acar’la neden yapılamadığını anlayamıyorum. Daha önceki genel kurulda da bana destek vermişti. O günün şartlarında kulübün tüm borcunu ödeyeceğinin, takımı da tüm maliyeti üstlenip şampiyon yapacağının sözünü veren bir iş adamına karşı gelemezdik. O gün, 190 tane icra dosyamız, 40 milyon TL borcumuz vardı. Erdal Acar’ın kulübe faydası tabii ki oldu. Ancak parasal boyut ayrı, para verdiği için kulübü dizayn etmeye çalışmak ayrı. Bazı oyuncuların transferini bile sonradan öğrendik. Süreç daha iyi yönetilebilir, takımımız daha iyi yerde olabilirdi."

"KONGREDE ADAY DEĞİLİM"

Olağanüstü kongrede aday olmayı düşünmediğini belirten Başkan Ali Erten, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir avuç arkadaşla yola çıkmıştık. Bu süreçte devletin yapacağı stat ve salonla ilgili yatırımlarının önemsenmediğini görmek beni çok üzdü. Kongre kararı almamın arkasında yatan en önemli sebep bu. Bu projeleri yürütecek bir aday çıkarsa gönlümüz ondan yana olur. Ben şu anda takım devre arasına kadar ne kadar puan alır, onun derdindeyim."

ACAR’DAN KULÜBE VERDİĞİ PARAYI AÇIKLADI

Acar’ın şimdiye kadar kulübe nakit 9 milyon 128 bin TL bağış yaptığını, 4 milyon 296 bin TL bireysel ödeme taahhüdüyle de toplam 13 milyon 424 bin TL verdiğini açıklayan Başkan Erten, şöyle devam etti:

"10 Ağustos’tan bugüne kadar Acar’dan gelen para 554 bin TL. O para da Göztepe derbisi öncesi ödendi. Şanlıurfaspor ve Göztepe galibiyetlerinin söz verilen primleri ise unutuldu. Acarlar’la aramızda hesap mutabakatı da var."

STAT VE SALON 140 MİLYON TL

Karşıyaka Başkanı Ali Erten, devletin kulüp için yapacağı stat ve salon yatırımının 140 milyon TL olduğunu söyledi. 180 günlük görev süresindeki gelişmelerden bahseden Başkan Erten, şu bilgileri verdi:

"Bu süreçte yeni idari binaya taşındık, 10 bin kişilik yeni spor salonunun yerini belirleyip projeyi Spor Bakanlığı’na sunduk. İhale tarihi bekleniyor. Salonun sunumu bakanlık tarafından yapılacak. Bu projeye ek olarak Sasalı’da kamp merkezinin yapılmasını da talep ettik. Valilikten 24 saat çalışma izni aldığımız stat inşaatındaki kazık ve zemin iyileştirme aşaması tamamlandı. Araziye 1600 kazık çakıldı. Ruhsat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışma yapıyor. Devletimiz şu an kulübümüze 140 milyon TL yatırım yapıyor. Erdal Acar ve yönetimin mali katkısı, yoğun çalışması sonucu bu süreçte ilk kez Ulusal Kulüp Lisansı alarak 7 puan silme cezasından kurtulduk. Hazırlanan tüzüğü kongre gündemine ekledik."

AMİSULASHVİLLİ VE İBRİCİC AYRILDI

Karşıyaka, kaleci Kamran Aghayev’den sonra Aleksandre Amisulashvili ve ekim ayında kadro dışı bırakılan Senijad İbricic’le de yollarını ayırdı. Kulüpten aylık 17 bin 500 Euro maaş alan ve birikmiş alacaklarını talep eden Boşnak futbolcu İbricic, sözleşmesini feshetti. İlk 11’in değişilmez isimlerinden olan Gürcü stoper Amisulahvili de ayrılmak isteğini yönetime ilettikten sonra alacaklarınden feragat ederek vedalaştı. Ali Erten, yıllık ücreti 600 bin TL olan teknik direktör Kemal Özdeş’e 100 bin TL ödeyerek geleceğe yönelik borç bırakmadıklarını söyledi.

KUPADA RAKİP KASTAMONUSPOR 1966

PTT 1’inci Lig’deki kötü gidişine rağmen Ziraat Türkiye Kupası’nda 2010-2011 sezonundan bu yana ilk kez gruplara kalmayı başaran Karşıyaka, E Grubu’ndaki ilk sınavında yarın Kastamonuspor 1966’yı ağırlayacak. Atatürk Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak müsabakayı Hasbi Dede, Uğur Baş ve Abdullah Bora Özkara hakem üçlüsü yönetecek. Kemal Özdeş’in istifasından sonra kongre dönemine kadar teknik direktörlük görevine getirilen Hüseyin Hamamcı yönetiminde ilk maçına çıkacak yeşil kırmızılı ekip, ligdeki kritik Kayseri Erciyesspor deplasmanı öncesi genç ağırlıklı bir kadroyla mücadele edecek. Kastamonuspor 1966, 3’üncü Lig 3’üncü Grup’ta ilk yarıyı 38 puanla lider tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!