Erteleme lüksümüz yok, artık hızla uygulamaya geçin

Güncelleme Tarihi:

Erteleme lüksümüz yok, artık hızla uygulamaya geçin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 00:00

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin 2007 yılını içe dönük siyasi odaklanma ve güvenlik konularıyla geçirdiğini belirterek, 2008 yılına girerken birçok ekonomik konunun bıçak sırtında olduğunu söyledi.

Yeni yıla girerken bir değerlendirme yapan Sabancı, "Türkiye’nin artık yapması gerekenleri erteleme lüksü de, gerekçesi de yok. Ekonomi yönetiminin uygulamaya geçmesini bekliyoruz" dedi.

ÇOK ŞEY BIÇAK SIRTINDA: Güler Sabancı, 2007 yılını 2006 yılının "iyimserliğinden" 2008 yılının "belirsizliklerine" yol açan bir geçiş yılı olarak nitelendirirken, dışarıda ve içeride yoğun bir gündem olduğunu hatırlattı. 2008 için "belirsizlikler yılı olacak gibi görünüyor. Zira şu anda pek çok şey tam bir bıçak sırtında duruyor ve ne tarafa düşeceğini kestirmek son derece güç. Belirsizliklerden dolayı temkinli ve tedbirli olmalıyız" diyen Sabancı, Türkiye hakkındaki beklentilerinin ise daha net olduğunu vurguladı. Sabancı, sözlerine şöyle devam etti: "Birkaç önemli işi birarada ve eş zamanlı yapmak zorundayız. Bunları 2008 yılında artık erteleme lüksümüz olmadığı gibi, gerekçemiz de yok. Politik alanda demokratikleşme ve bunun ön şartı olan sivil anayasanın mümkün olan en geniş katılımla hazırlanması, teröre karşı başarıyla yürütülen askeri operasyonların yanı sıra tüm vatandaşlarımızın birliğini sağlayacak sosyal ve siyasi atılımların yapılması konusundaki çalışmaları memnuniyetle takip ediyoruz. Bizim için hayati önem taşıyan AB sürecine tekrar önemli ve azimli bir ivme kazandırılmasını bekliyoruz."

MİKRO REFORMLAR YAPILMALI: Ekonomik alanda ise 2007’de makro ekonomik hedeflerin tam olarak tutturulamadığını söyleyen Sabancı, şunları söyledi: "Ancak trendleri ve yönümüzü değiştirmeden yola devam etmekteyiz. Son iki yıldır söylediğimiz gibi bundan sonra ekonomimizdeki iyileşmeler ancak mikro bazda yapılacak reformlar ile mümkün olacaktır. Büyüme hızının sürdürülebilirliği, enflasyon, faiz, işsizliğin düşmesi, kurların zarar vermeden dengelenmesi bundan böyle verimliliğimizi arttırabilmemize bağlıdır. Bu alanda gereken reformlar yapılmadıkça sadece makro politikaların etkinliği gelişmemiz için yetersiz kalacaktır. Şimdi ekonomi yönetiminin hızlı ve etkin kararlar alarak biran önce uygulamaya geçmesini beklemekteyiz."

Sabancı, yüzde 21 büyüdü

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Konsolide net satışlarımızın yüzde 21’lik bir artışla 19 milyar YTL, operasyonel kárlılığımızın ise yüzde 28’lik bir artışla 3 milyar YTL seviyelerine geleceğini tahmin etmekteyiz. Bütün bunları yaparken; yine hedefleri çerçevesinde portföyündeki bazı işlerden çıkmış, diğer yandan ana iş kollarında yaklaşık 900 milyon dolarlık yatırım yapmıştır. Yani bir yandan büyürken, kendi evinin içini yeniden yapılandırmaya da başarı ile devam etmiştir. Sabancı Topluluğu olarak, 2008 yılında dünyadaki belirsizlikler ve gelişmeler ile ülkemizdeki beklentileri de göz önüne alarak her konuda kendimize daha iyiyi arama hedefleri koyduk. 2008 yılında koyduğumuz iddialı hedeflerle yine hızla büyüyen ve karlı bir grup olarak tüm iş ortaklarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!