Erteleme bizi zorlayacak

Güncelleme Tarihi:

Erteleme bizi zorlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 10:55

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, liglerin ertelenmesinin kendileri açısından hem olumlu, hem olumsuz yönünün bulunduğunu söyledi.

Hollanda'daki kamp döneminde sakat futbolcu sayısının arttığını, bu nedenle sakatların dönmesi açısından liglerin ertelenmesinin kendilerine zaman kazandırdığını ifade eden Şota, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sakat futbolcularımızın sayısı arttı. Şu an takımda 9 sakat futbolcumuz bulunuyor. Ayrıca, milli takıma ve Copa Amerika'ya giden oyuncularımız kamp döneminde bizimle birlikte olamadı. Bu oyuncularımızın takıma adapte olması için zamana ihtiyacımız var. Bu nedenle, liglerin ertelenmesi sakat futbolcuların ve kampa katılmayan oyuncuların aramıza katılması için bize zaman kazandırdı.”

Lig başlayana kadar yaklaşık 1 aylık daha kamp dönemi geçirecek olmanın olumsuz yönünün bulunduğunu da dile getiren Şota, bu sürenin futbolcuların konsantrasyonunu olumsuz etkilediğini kaydetti.

Liglerin ertelenmesiyle futbolcularda başlayan konsantrasyon bozukluğunu AZ Alkmaar ile yaptıkları hazırlık maçında fazlasıyla hissettiklerini anlatan Şota, şöyle devam etti: “Liglerin ertelenmesi sakat futbolcuların aramıza katılması için bize zaman kazandırdı ancak futbolcuların motivasyonunu bu kadar uzun süre korumak kolay değil. Daha önümüzde çok zaman olduğu düşüncesi futbolcuların motivasyonunu olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzluğu önlemek için yeni program hazırlamaya çalışıyoruz. Lig başlayana kadar 4-5 hazırlık maçı daha yapmak istiyoruz. 5-6 takımın katılacağı turnuva yapma düşüncemiz var. Ya da Avrupa'da 2 gün antrenman ve 1 hazırlık maçı yapıp dönebileceğimiz kısa süreli program düşünüyoruz. Hazırlık maçı yapmak için yükselişte olan, oturmuş takımlar arıyoruz. Böylece, oyun sistemimizi daha da oturtmaya çalışacağız. Lig başlayana kadar yeni oyuncuların uyum sorununu çözüp hazır olmayı hedefliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!