Erol Evgin'in sözleri sosyal medyada gündem oldu

Güncelleme Tarihi:

Erol Evginin sözleri sosyal medyada gündem oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 11:05

Sanatçı Erol Evgin'in Balçiçek İlter'e verdiği röportajda söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

Haberin Devamı

Evgin, demokrasi ile ilgili sözleri nedeniyle bir çok kullanıcının tepkisini çekti.   

İşte Erol Evgin'in o sözleri:             

"Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil.
Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin."

 Eleştirilerin ardından Erol Evgin bir basın açıklaması yaptı:

"Bir gazeteye verdiğim röportajda; sağlıklı bir demokraside eğitimin önemini vurgulamak için verdiğim bir örnekten yola çıkarak yorum yapanlardan, röportajın tamamını okumalarını rica ediyorum. O kısa sohbette adalet ve eşitlik kavramları birbirine girmiş gibi görünüyor olabilir. Benim adaletten, eşitlikten ve demokrasiden yana olduğumu beni tanıyan herkes bilir. Rahmetli Vehbi Koç’un ünlü sözleri benim de anayasamdır: “Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım. Demokrasi varsa hepimiz varız.”

      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!