Ermeni vekilin Türkiye’yi DEAŞ’a yardım etmekle suçlamasına sert yanıt

Güncelleme Tarihi:

Ermeni vekilin Türkiye’yi DEAŞ’a yardım etmekle suçlamasına sert yanıt
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 21:17

NATO Parlamenterler Asamblesi’nin (NATO-PA) 62. Genel Kurulu’nda Ermenistan Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan Türkiye’yi DEAŞ’a yardım etmekle suçlayınca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Değişik görüşler içinde olabiliriz ama önce dürüst olmanız lazım. Sadece Başika kampımızdan 700’den fazla teröristi yok ettik” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi’nin (NATO-PA) 62. Genel Kurulu’nda Türkiye’yi DEAŞ terör örgütüne yardımla suçlayan Ermeni Milletvekili Koryun Nahapetyan’a çok sert yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu Genel Kurul’daki konuşmasında, Türkiye’nin dış politikası ve bölgesel güvenlik konularında değerlendirmelerde bulundu. Ermenistan Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan, Türkiye’nin Kafkasya ve Ortadoğu’da yıkıcı bir politika uyguladığını iddia ederek, DEAŞ’a da yardım ettiğini öne sürdü. Nahapetyan, Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini nasıl geliştireceğini sordu. Mevlüt Çavuşoğlu, Nahapetyan’a şöyle yanıt verdi:

‘DÜRÜST OLMANIZ LAZIM’

“Değişik görüşler içinde olabiliriz ama önce dürüst olmanız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmamız lazım. Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisi yıllarımda da gördüm. Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Şimdi siz nasıl söylersiniz bizim DEAŞ’a destek verdiğimizi. DEAŞ’a karşı arazide şu an aktif operasyonu sürdüren kim? Bugüne kadar hangi ülke Türkiye kadar DEAŞ teröristini öldürmüştür. Sadece Başika kampımızdan 700’den fazla teröristi yok ettik. Sadece Irak’ta. Operasyon devam ediyor kaç tane güç var. Şimdiye kadar Musul Operasyonu çerçevesinde 700’den fazla DEAŞ’lı öldürülmemiştir. DEAŞ’ın yabancı terörist savaşçılarını durdurma konusunda kim etkili? DEAŞ bizden nefret ediyor. Web sayfalarına bak. Recep Tayyip Erdoğan birinci düşman ve onun yakın arkadaşları, ben dahil. Neden? Biraz önce söylediğim gibi aktif mücadele ediyoruz içeride ve dışarıda.
Bizim tüm bu konulardaki politikalarımız, tutumlarımız da son derece nettir. Suriye’deki askerlerimiz DEAŞ’ı temizliyor yerel güçlerle beraber. Irak sınırımızdaki askerlerimiz de aynı şekilde sınırda bekliyor. PKK ve DEAŞ gibi terör örgütleri ülkemize gelmesin. “Yakaladığımız ve öldürdüğümüz PKK teröristlerinin içinde Ermeniler de var. Bunları bilgine sunmak isterim... Bugün maalesef PKK, Marksist, Leninist, sol bir ideolojiye sahip. Herkesin ideolojisine saygımız var ama bir terör örgütüdür. Avrupa’daki aynı ideolojiye yakın siyasi partiler ve milletvekilleri PKK’ya aktif destek veriyor ve PKK’yı terör listesinden çıkarmaya çalışıyor. Bu son derece yanlıştır.

Haberin Devamı

‘SANKİ SİZ MELEKSİNİZ’

Haberin Devamı

Sizi dinlediğimiz zaman sanki bir meleksiniz, barış meleğisiniz. Ben size bir soru sormak istiyorum. Birleşmiş Milletler kararnamesinde, Avrupa Birliği kararnamesinde sizin üye olduğunuz tüm kararnamelerde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı’nda (AGİT) sizin Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’sini işgal ettiğiniz yok mu? Azerbaycan’ın topraklarını ben mi işgal ettim. Karabağ’ı ben mi işgal ettim. Siz işgal ettiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!