ERKEN UYARI

Adana Demirspor evinde Gaziantep Büyükşehir'e yenilerek ilk mağlubiyetini aldı

Haberin Devamı

ERKEN UYARI

Güneyin derbisinde Adana Demirspor kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir’den hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Bu mağlubiyet Mavi Şimşeklerin ligde ilk mağlubiyeti oldu. Tamam futbol oyunu 3 neticeli bir oyun ancak Demirspor’a ne oldu da kendi sahasında bu kadar durgun, stresli. Bunu anlamak hiç de kolay değil. Maçta saman alevi gibiydi Demirspor. Orta alan mücadelesi zayıf, forvette çoğalamadı, topu bir türlü 3. Bölgeye taşıyamadı. Böyle olunca yenilgi de kaçınılmaz bir hal aldı.

KIRILMA ANI

Maça iyi başladı aslında Mavi Lacivertliler daha 5. dakikada Pote ile bir gol kaçırdı ki maçın kırılma anı oldu. Dış sahada takımın golcüsü olan Pote’nin iç sahada golü yok. Bu dakikadan sonra 33. Dakikaya kadar sanki hiç yoktu sahada Adana ekibi. Tüm ekip rakibi adeta seyretti. Konuk ekip üst üste ataklar geliştirirken 13. Dakikada da golü buldu. İlk yarının son dakikalarında biraz kıpırdadı Mavi Şimşekler ama beraberlik sayısını bulamadan soyunma odasının yolunu tuttu.

TARAFTAR GÖREVİNİ YAPTI

Haberin Devamı

İkinci yarı herşeyin değişeceğini bekleyen o muhteşem taraftar takımı tribünlere davet ederek moral verdi. Coşkusunu da artırdı. Ne yazık ki tribün coşkusuna futbolcular sahada cevap veremedi. Cılız ataklar, isteksiz oyun bu yarıda da sürdü. 82. Dakikada Mehmet Ozan Tahtaişleyen sakatlandı, oyuna devam edemedi. 3 oyuncu değişikliği yapıldığı için 10 kişi devam etme zorunda kaldı Mavi Lacivertliler. Bu şoku yaşarken 84. Dakikada rakip kazandığı serbest vuruştan İshak’la bir gol daha buldu farkı 2’ye çıkardı. 90 artı 7’de Zafer Çevik farkı 1’e indirdi ancak maç ta hüsranla bitti.

Bu yenilgi erken bir uyarı ve ders olmalı. Çünkü Demirspor bu maçta gördüğümüz takım değil, daha farklı bir takım. İleriki maçlarda bunu ispatlayacağına inancımız tam.

ÖZKÖYLÜ SAKİN OLMALI

Burada bir parantez Teknik Direktör Osman Özköylü’ye açmak lazım. Tamam hakem verdiği kararlarda yanlış olabilir,ucuz kartlar göstermiş olabilir, takdir haklarını rakipten yana kullanmış olabilir. Ama, senin sinirlenmen, taraftarlara dönerek atışman hiç hoş değil. Sakin olmalısın ki futbolcuları iyi yönetesin. Ayrıca rakibi de hiç iyi çalışmamışsın. Bu pahalıya mal oldu. Unutulmamalı…

Yazarın Tüm Yazıları